Ξεκίνησε στις 10 και θα διαρκέσει μέχρι τη 1 το μεσημέρι η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ψηφοφορία θα είναι μυστική, όπως αποφάσισαν τα μέλη με ψήφους 122 έναντι 90, υιοθετώντας την πρόταση των «87».

Αν υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, το οποίο θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες. Το συνέδριο ως ανώτατο κομματικο όργανο έχει τη δυνατότητα ακόμα και να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία, δίνοντας τη δυνατότητα το κόμμα να συνεχίσει με την ίδια ηγεσία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε προκαλέσει τους διαφωνούντες, χρησιμοποιώντας τη φράση «τέλος οι φράξιες και οι βαρονίες», ενώ υποδέχτηκε τις αποφάσεις για τη μυστική ψηφοφορία και τη διαδικασία με το σκωπτικό σχόλιο: «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν». Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι η ψηφοφορία θα έπρεπε να είναι ανοικτή και ονομαστική. Καθώς υπήρχε διαφωνία επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Σκωπτικά σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης και τα 3 άτομα που απαιτούνταν για να λύσουν τη διαφορά μεταξύ των δύο νπλευρών. Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «Για να σας απαντήσω θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».