«Η λειψυδρία είναι η πιο έντονη εκδήλωση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση που δέχθηκε, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης στη ΔΕΘ, για τα νησιά και τις περιοχές της Ελλάδας που βίωσαν το φαινόμενο και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του. Όπως συμπλήρωσε, η διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της χώρας είναι μια πρώτη προτεραιότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τα προβλήματα ύδρευσης που έχουμε στα νησιά ιδίως στις Κυκλάδες πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά. Πρόσθεσε πως έχουμε μία όχι ευκαταφρόνητη αλλά όχι και τόσο ανησυχητική μείωση του νερού που έχουμε στους βασικούς ταμιευτήρες που καλύπτουν τις ανάγκες της Αττικής.

Εκτίμησε ότι η πιθανότητα να έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια με προβλήματα αντίστοιχα της τελευταίας διετίας είναι μικρή όμως επειδή η ελπίδα όπως είπε δε συνιστά στρατηγική έχει ληφθεί απόφαση «μαζί με την ΕΥΔΑΠ να προχωρήσουμε σε ένα νέο εμβληματικό έργο που θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, που έχει από μόνη της τετραπλάσιο δυναμικό από όλους τους ταμιευτήρες που καλύπτουν τις ανάγκες της Αττικής μαζί». Μίλησε για έργο που θα χρειαστεί τρία με τέσσερα χρόνια που πρέπει να προχωρήσει γρήγορα.