Την έναρξη των εργασιών της 88ης ΔΕΘ σηματοδότησαν, όπως κάθε χρόνο, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και οι προγραμματικές δηλώσεις για το 2025. Η παρουσία του από το βήμα της ΔΕΘ, εξέπεμπε αυτοπεποίθηση, σοβαρότητα και αξιοπιστία, αποφεύγοντας την άτοπη παροχολογία και προτιμώντας τα κοστολογημένα και υλοποιήσιμα μέτρα, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ και πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητούν αξιόλογο αντίπαλο, για μία θεσμική αντιπολίτευση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται «αλώβητος» και ποιοτικός, εμπνέοντας το εκλογικό σώμα, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε φάση εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Από σήμερα το πρωί, στην ίδια φάση βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, έχει εκπέσει του αξιώματός του. 

Αναμφίβολα, η δυναμική που έχει αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, του δίνει τον αέρα να ζητάει έναν αξιόλογο πολιτικό αντίπαλο, με πολιτικό λόγο και μακριά από την τοξικότητα και τη λασπολογία.

Διέλυσε την αντιπολίτευση

Η ικανότητά του είχε αποτέλεσμα να διαλύσει την αντιπολίτευση, όχι μία φορά (ΠΑΣΟΚ), αλλά από σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου πως στον λαϊκισμό απαντάει συγκροτημένα με έργα και στην τοξικότητα με αποτελέσματα, ενισχύοντας την εκλογική του βάση και αποδυναμώνοντας των άλλων δύο κομμάτων, κάνοντας δύσκολη και για τους δύο την εκλογή αξιόλογων αντιπάλων που θα μπορούν να αναμετρηθούν μαζί του επί ίσοις όροις.