«Το θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ του αύριο είναι αν έχει να πει οτιδήποτε για τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν. Αν μπορούν οι επίδοξοι ηγέτες του να σχεδιάσουν πολιτικά οτιδήποτε ξεπερνάει τις συνδικαλιστικές κορόνες, τον λυρισμό, τις καταγγελίες και την έντεχνη αγανάκτηση». Αυτό επισημαίνει στο άρθρο του στα Νέα ο Ηλίας Κανέλλης αναφερόμενος στη στάση που τηρούν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικεντρώνοντας στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τις δηλώσεις τους κατά της Λίνας Μενδώνη στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους αρχαιολόγους, σημειώνει πως «ο μόνος που έλαβε το εκλογικό μήνυμα του 18% στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, που στην Καλιφόρνια μαθαίνει τα καλά του καπιταλισμού.

Οι άλλοι, που παρέμειναν στη χώρα και στο κόμμα, συνεχίζουν το παλιό τροπάριο». Συμπληρώνει ότι «οι πολίτες έχουν πλέον μάθει τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι οι παραφυάδες του στους μαζικούς χώρους. Στο κόμμα, που συνετρίβη, ακόμα δεν κατάλαβαν ότι δεν έχει νόημα να ακολουθούν την κυβέρνηση, ψάχνοντας για πλασματικά ή πραγματικά λάθη προκειμένου να αρχίσουν την γκρίνια; Δεν κατάλαβαν ότι η εποχή της διαμαρτυρίας τελείωσε; Οτι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις πολιτικές του, κατέδειξε τα αδιέξοδά της; Οι πολίτες χρειάζονται προτάσεις για το σήμερα και για το αύριο. Πολιτικό σχέδιο, διαχείριση, πειστικές εναλλακτικές επιλογές, προσωπικότητες που θα υποσχεθούν ότι μπορούν να υλοποιήσουν κυβερνητικό σχέδιο».