Το τι γράφεται στα δημοσιογραφικά μετερίζια του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέγεται. Λίγο η ζέστη του καλοκαιριού, λίγο η διάλυση του κόμματος, ωθούν πολλούς σε σχολιασμούς που θυμίζουν τους συμπαθείς «ΨΕΚ» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κάποιος λοιπόν έγραφε πρόσφατα: «Μέσα στο καλοκαίρι το σύστημα “τρώει” τον Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον ευπατρίδη Χάρη Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ – όπως επίσης και τον Ανδρέα Λοβέρδο για άλλους λόγους– και τώρα επιχειρεί να “φάει” και τον Νίκο Παπανδρέου, τον οποίο πετά έξω από το ευρωψηφοδέλτιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με λίγα λόγια, το σύστημα των δομημένων συμφερόντων που διαφεντεύει τον τόπο “καθαρίζει” τα μοναδικά πρόσωπα του προοδευτικού χώρου που μπορούν να αρθρώσουν λόγο, που έχουν άποψη και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράγοντες ανατροπής του σχεδιασμού τους».

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Ταυτόχρονα, αφού “έστησαν” τον Νίκο Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, τώρα τα δομημένα συμφέροντα επιχειρούν να επιβάλουν την καλή, υπάκουη και ακίνδυνη Εφη Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, για να αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου για τη στήριξη που η Αχτσιόγλου απολαμβάνει από το σύστημα που πολέμησε με λύσσα τον Αλέξη Τσίπρα και από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, έχουν ανακαλύψει δήθεν “σεξιστικές και αυριανιστικές επιθέσεις” που δέχεται λέει η εκλεκτή τους και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο.

Αν από εδώ και πέρα ο οποιοσδήποτε θα κάνει κριτική στην Αχτσιόγλου, θα βγαίνει ο δημοσιογραφικός υπόκοσμος που τη στηρίζει και τα πληρωμένα (από ποιους;) τρολς του Διαδικτύου και θα τον κατηγορούν ως σεξιστή», καταλήγει το κείμενο. Οποιος πιστεύει ότι μετά τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ενωμένος, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος…