Με καθυστέρηση μισής ώρας ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο, η δεύτερη ημέρα της σύσκεψης εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί των Σπετσών.

Οι βουλευτές ήπιαν πρώτα τον καφέ τους στο ξενοδοχείο που διαμένουν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οικία Κασσελάκη.

siriza-voyleftes-spetses3.jpg

Λίγο μετά το πρωινό άρχισαν οι αναχωρήσεις για την οικία Κασσελάκη προκειμένου να αρχίσουν πάλι οι εργασίες.

Η συνεδρίαση άρχισε με την εισήγηση του Τομεάρχη Εργασίας, Γιώργου Γαβρήλου και της Τομεάρχη Κοινωνικής Προστασίας, Κατερίνας Νοτοπούλου, για να ακολουθήσει η τοποθέτηση του Τομεάρχη Οικονομίας, Νίκου Παππά, η οποία, λόγω πολιτικής βαρύτητας, θα διαρκέσει μία ώρα.

Κάθε εισήγηση είναι σε δύο μέρη, δηλαδή στα πρώτα λεπτά υπάρχουν επιχειρήματα ως προς την αντιπολίτευση που αναδεικνύει ο κάθε Τομεάρχης και στη συνέχεια ακολουθούν ερωτήσεις και απορίες από τους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες παρουσιάστηκαν οι Τομείς Ψηφιακής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Πολιτικής, ενώ για τις ανάγκες των παρουσιάσεων έχει στηθεί ένας τεράστιος προτζέκτορας, μπροστά από τις τρεις ροτόντες.

Διάλειμμα για φαγητό

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι οι εργασίες σταμάτησαν για να υπάρξει ένα διάλειμμα περίπου 2 ωρών. Την ίδια ώρα, έφτασε στη βίλα του Στέφανου Κασσελάκη το κέτερινγκ με το μεσημεριανό φαγητό. Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα του νησιού. Μάλιστα, πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύσκεψη να ολοκληρωθεί σήμερα  το βράδυ, ώστε αύριο το πρωί να αναχωρήσουν, λόγω του ενδεχομένου να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού και των ισχυρών ανέμων που αναμένονται.