Oλοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα της σύσκεψης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. Η σύσκεψη θα συνεχιστεί και αύριο, που θα είναι η τρίτη και η τελευταία μέρα και κατόπιν θα αναχωρήσουν για Αθήνα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Λόγω του καιρού που αναμένεται αύριο στον Αργοσαρωνικό, όπου προβλέπεται να πνέουν εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι, υπήρχαν οι πληροφορίες ότι θα γίνει μια προσπάθεια οι παρουσιάσεις να γίνουν όλες σήμερα έτσι ώστε οι βουλευτές να αποχωρήσουν αύριο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχιστούν κανονικά και αύριο και ακολούθως θα γίνει η αναχώρηση.

Οι σημερινές παρουσιάσεις, μετά την πρώτη χθεσινή συζήτηση που έγινε, με τα powerpoint των βουλευτών για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν πολλές και παρότι όλες προβλεπόταν να ήταν σύντομες - με εξαίρεση αυτή για τον τομέα της Οικονομίας. Μεταξύ αυτών, εκ των οποίων πολλές σε κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Εξωτερική Πολιτική, η Ενέργεια, η Πολιτική Προστασία και άλλες, ήταν και για την επικοινωνιακή αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των social media. Η παρουσίαση έγινε από τη συνεργάτιδα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τζαμπάζη.

Βουλευτές σήμερα το πρωί, σημείωναν ότι «το τριήμερο στις Σπέτσες παράγει πολιτική που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας», ενώ σχολίασαν την επιλογή Κασσελάκη για τη συνεδρίαση στις Σπέτσες ως ενδιαφέρουσα. Να σημειωθεί επίσης ότι σήμερα κατάφεραν να βρεθούν στο νησί του Αργοσαρωνικού όλοι οι βουλευτές πλην τριών και δικαιολογημένων. Του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Όλγας Γεροβασίλη και της Μαρίνας Κοντοτόλη που είναι άρρωστες.

Μόλις ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στις 9 το βράδυ περίπου, ο Στέφανος Κασσελάκης παρέθεσε δείπνο στους βουλευτές του σε παρακείμενο εστιατόριο. Αρχικά είχε επιλεγεί διάσημη ταβέρνα του νησιού ωστόσο, λόγω καιρού, δεν ήταν δυνατόν να μεταβούν για δείπνο εκεί και έτσι προτιμήθηκε το πιο κοντινό, στην οικία Κασσελάκη, εστιατόριο,  «Το νερό της Αγάπης», στην Κουνουπίτσα.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα, στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη έφθασε το γνωστό βανάκι που όμως αυτήν τη φορά δεν μετέφερε τους βουλευτές, αλλά τσάντες με τα δώρα τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δώρα που έστειλε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιδήμαρχος των Σπετσών. Οι τσάντες περιείχαν ένα βιβλίο με την ιστορία του νησιού, ένα κουτί με τοπικά γλυκά και ένα αναμνηστικό. Νωρίτερα, η δήμαρχος του νησιού είχε στείλει μια ανθοδέσμη στον Στέφανο Κασσελάκη.