Το ζήτημα της οπαδικής βίας και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) Παναγιώτη Μπαλτάκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης συναντήθηκαν στα γραφεία της ΕΠΟ, λίγες ώρες μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό και στην οποία συμμετείχε ο κ. Τσέφεριν, οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, ο Αρτούρ Νταβιντιάν, εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, και αρμόδιοι υπουργοί. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος της UEFA ενημέρωσε τον ομόλογό του στην ΕΠΟ για όλα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη. Επίσης, επισημαίνεται πως αύριο, Πέμπτη, η ΕΠΟ θα ανακοινώσει τις προτάσεις της για την οπαδική βία. 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, συναντήθηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος. Κύριο θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ήταν το ζήτημα της οπαδικής βίας, για το οποίο αύριο Πέμπτη 17/08 η ΕΠΟ θα ανακοινώσει τις προτάσεις της.

»Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς UEFA ήταν ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς και από πλευράς Ομοσπονδίας ο εκτελεστικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης. Ο πρόεδρος της UEFA ενημέρωσε αναλυτικά για όσα συζήτησε με τον κ. Μητσοτάκη, τους αρμόδιους υπουργούς και τους ιδιοκτήτες των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού».