Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της ΟΥΕΦΑ και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, και ο Αρτούρ Νταβιντιάν, ο εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, πέρασαν λίγο μετά τις 11 το πρωί την πόρτα του Μέγαρου Μαξίμου, προκειμένου να λάβουν μέρος στη σύσκεψη. Aπό κυβερνητικής πλευράς στη σύσκεψη μετέχουν και ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης

Η σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και των ιδιοκτητών μεγάλων συλλόγων του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καταδεικνύει την αδιαπραγμάτευτη βούληση της κυβέρνησης επιτέλους να δοθεί τέλος στην οπαδική βία, και οι νόμοι που ήδη ισχύουν, να εφαρμοστούν χωρίς καμία εξαίρεση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη μετά τη δολοφονία του φιλάθλου του Αρη Αλκη Καμπανού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Στη σύσκεψη θα έχουν όλες οι πλευρές τη δυνατότητα ενώπιον του προέδρου της UEFA να τοποθετηθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους και για την επόμενη ημέρα. Στην κυβέρνηση επισημαίνουν πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά αφορά συνολικά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κάτι που άλλωστε τεκμηριώνεται και μόνο από τα πρόσφατα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας που είχαν συνέπεια την απώλεια της ζωής του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια με τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αν διαπιστωθεί η ανάγκη λήψης και νέων μέτρων, η κυβέρνηση θα κινηθεί άμεσα.

Κυβερνητικές πηγές γνωστοποιούν πως στις 12:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τζέφεριν, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη, θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Προχωρά η ΕΔΕ

Παράλληλα αναμένεται μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και μετά τις πρώτες επτά καρατομήσεις στην Ελληνική Αστυνομία να ακολουθήσουν κι άλλες. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται», διαβεβαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε ό,τι αφορά τις νέες αδιανόητες δηλώσεις του Κροάτη Προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς ότι οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της κροατικής ομάδας σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και ότι «τους μοίρασαν στις φυλακές για να τους δείρουν και να τους βιάσουν», στελέχη από την κυβέρνηση επανέλαβαν όσα έχουν ήδη πει ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και εφαρμόζονται οι νόμοι. Μάλιστα τον Κροάτη Πρόεδρο επέκρινε ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Πλένκοβιτς. «Δεν σχολιάζουμε τα εσωτερικά άλλων χωρών», σχολίασαν στελέχη της κυβέρνησης.