Τα αυστηρά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να πατάξει τον χουλιγκανισμό στην Ελλάδα ώστε η χώρα να μη θρηνήσει περισσότερους νέους όπως ο Μιχάλης Κατσουρής και ο Άλκης Καμπανός εξειδίκευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αναρτήσεις του στα social media, λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη στην οποια συμμετείχε και ο πρόεδρος της UEFA. 

Τα τέσσερα βασικά μέτρα που θα ληφθούν είναι τα εξής:

- Κλείνουν οι παράνομες - παράτυπες λέσχες φιλάθλων

- Αδειοδοτείται και λειτουργεί αυστηρά ένας σύνδεσμος με έδρα την επίσημη ΠΑΕ. 

- Θα γίνεται έλεγχος και ταυτοποίηση από την ΕΛΑΣ των οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες όπου εντοπίζεται πρόβλημα. 

- Ξεκινά συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία παρατηρητηρίου βίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών. 

Στην περίπτωση που αυτά τα μέτρα δεν αποδειχθούν αρκετά θα εξεταστεί το κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών και ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

«Ήρθε η ώρα να δώσουμε περιεχόμενο στο "ως εδώ"» 

«Αυτό το "ως εδώ" το οποίο φωνάζουμε ήρθε η ώρα να του δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο. Να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο η οποία έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι αρκετή όμως. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον προέδρο της UEFA, Aleksander Čeferin για τη συμβολή του. Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους εθνικούς, αλλά και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και τελικά διαπράττουν τέτοια περιστατικά βίας. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική. Το οφείλουμε στη μνήμη του Μιχάλη, στη μνήμη του Άλκη, άλλων θυμάτων, αλλά κυρίως το οφείλουμε και στα εκατομμύρια των φιλάθλων. Των αγνών φιλάθλων που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους, με τις οικογένειές τους, για τους οποίους τα σπορ, και ειδικά το ποδόσφαιρο, είναι μια πηγή χαράς, είναι μια πηγή διασκέδασης. Και αυτούς τους στόχους που από κοινού θέσαμε, δεσμευόμαστε ότι θα τους πετύχουμε» έγραψε ο πρωθυπουργός στα social media.

Δείτε τις αναρτήσεις του σε Facebook και X.