Εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα ψάχνει -και δεν βρίσκει όπως αποδεικνύουν και τα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας- τρόπους για να εξαλείψει την οπαδική βία. Οι συζητήσεις, οι αναλύσεις και οι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί όλα αυτά τα χρόνια έχουν φέρει πενιχρά αποτελέσματα. Το ίδιο αναποτελεσματικές έχουν αποδειχτεί και οι μέχρι τώρα πολιτικές διακηρύξεις και η νομοθεσία. 

Ωστόσο, κάποιοι στην Aστυνομία φαίνεται να πιστεύουν ότι ένα πρόβλημα που δεν έχει λυθεί εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια μπορεί να αντιμετωπιστεί με δημιουργική σκέψη λίγων ωρών. Δεν εξηγείται διαφορετικά το έγγραφο που έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο «Κλάδος Τάξης Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πολιτικής Προστασίας» σε 15 γραφεία και κλάδους του αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Όπως προκύπτει από το έγγραφ,ο που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Law & Order, ζητείται από τους παραλήπτες να καταθέσουν κατάλληλα τεκμηριωμένες προτάσεις για το ζήτημα της οπαδικής βίας μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης «ανυπερθέτως». 

Το παράλογο του αιτήματος δεν δείχνει εμπιστοσύνη στα στελέχη της Αστυνομίας και στις μαγικές λύσεις που μπορούν να βρουν σε χρόνο μηδέν για προβλήματα στα οποία όλοι οι υπόλοιποι έχουν αποτύχει. Δείχνει ότι μετά την παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση της καθόδου των Κροατών χούλιγκανς η πίεση έχει χτυπήσει «κόκκινο» στα ανώτατα κλιμάκια. Και όπως συμβαίνει συνήθως διαχέεται προς τα κάτω.

laworder.png