Και ξαφνικά τα σενάρια περί διαπλοκής υπογείων σχέσεων επιχειρηματιών με το Μέγαρο Μαξίμου και άλλα τέτοια περίεργα εξαφανίστηκαν από τις στήλες των εφημερίδων και των αντιπολιτευόμενων sites. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με Μαρινάκη, Αλαφούζο και Μελισσανίδη έγινε σε κλίμα εμπιστοσύνης, μπροστά στις κάμερες και όπως επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός στη χώρα μας. Ολα στο φως, καμία σκιά πίσω από τις σχέσεις ιδιοκτητών ΠΑΕ, μιντιαρχών και επιχειρηματιών με το Μαξίμου και κοινό μέτωπο από όλους για έναν στόχο που πρέπει να είναι εθνικός. Την πάταξη της βίας στα γήπεδα, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη φορά που έγινε με αυτόν τον τρόπο, αλλά γιατί το κλίμα ανάμεσα στους επιχειρηματίες ήταν καλό και δεν προέκυψαν προβλήματα στις σχέσεις των ισχυρών μεταξύ τους. Είναι προφανές ότι στη βελτίωση του κλίματος έπαιξε μεγάλο ρόλο η πρόσκληση του πρωθυπουργού και το ότι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκηςήταν ο επικεφαλής στο τραπέζι του Μαξίμου.

Αυτόν το ρόλο τον σεβάστηκαν και υπήρξε συμφωνία σε όλα. Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες ΠΑΕ θα ακολουθήσουν αυτή την ήπια μεταξύ τους γραμμή; Θα πέσουν οι τόνοι στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για να επανέλθει η ηρεμία στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα; Αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί κακά τα ψέματα. Οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ είναι αυτοί που τους ακολουθούν πιστά οι οργανωμένοι οπαδοί. Από αυτούς εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η αντιμετώπιση με αποφασιστικό τρόπο της βίας στα γήπεδα και την κοινωνία γενικότερα.

Οι ευθύνες λοιπόν πέφτουν κυρίως στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και τους προέδρους ΟΛΩΝ των ομάδων. Εάν για παράδειγμα, αντί να στηρίξουν την απόφαση του πρωθυπουργού για το κλείσιμο των συνδέσμων οπαδών προσπαθήσουν να βρουν άλλον τρόπο για να μη χαλάσουν το χατίρι των οπαδών, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει σοβαρό αποτέλεσμα. Η πραγματικότητα είναι αυτή. Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ πρέπει να βάλουν πλάτη για την αντιμετώπιση της βίας. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…