Ο Σωκράτης Φάμελλος πιέζεται για να ξεκαθαρίσει τη θέση του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας σφυρίζει… αδιάφορα.
Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς πιέζουν πλέον ανοιχτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει τη θέση του ως προς τα επόμενα βήματα του κόμματος σε σχέση και με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το εν αναμονή κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τραγελαφική. Βουλευτές και στελέχη τρέχουν να παραστούν σε εκδηλώσεις των… αυτοοργανωμένων πυρήνων του Αλέξη Τσίπρα ενώ κάποιοι έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν αφήνοντας ακόμη και τις βουλευτικές έδρες τους.
Την ίδια ώρα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παρακαλά τον Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία, χωρίς όμως να αποσαφηνίζει πώς θα γίνει αυτό και αν υπάρχει κάποια συζήτηση ή κάποιο σχέδιο ένταξης του κομματικού οργανισμού στο νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού ή αν υπάρχει πρόθεση παραίτησης στελεχών που θα προσφύγουν στην Αμαλίας.
Το θέμα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει προς όλες τις πλευρές πως δεν βρίσκεται στους σχεδιασμούς του η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και ως εκ τούτου η πολεμική που αναπτύσσεται στην Κουμουνδούρου παίρνει σιγά σιγά διαστάσεις από τα πρόσωπα που γνωρίζουν ότι δεν χωρούν στο νέο σχήμα του πρώην προέδρου.
Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτεργάτες τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά ζητούν να γίνει ένα τελικό ξεκαθάρισμα για το τι ακριβώς σχεδιάζεται. Αν δεν ακολουθηθούν οι αποφάσεις του τελευταίου Συνεδρίου θεωρείται βέβαιο ότι θα θέσουν θέμα ηγεσίας αφού δεν σκοπεύουν να μείνουν κομματικά άστεγοι. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και κρατική επιδότηση και τα γραφεία της Κουμουνδούρου ως… προίκα.
Είναι βέβαιο ότι η πολεμική που έχει ξεκινήσει θα έχει… πολιτικά θύματα και η σύγκρουση δεν θα είναι αναίμακτη. Όπως και η συνέχεια μετά την ανακοίνωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να αντιμετωπίζει τις εξελίξεις αυτές χωρίς να δείχνει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά ως προς τα πρόσωπα που αντιδρούν. Ταυτόχρονα όμως αναβάλλοντας τις όποιες εξαγγελίες, αφήνει εκτεθειμένο και τον Σωκράτη Φάμελλο που δεν ξέρει πώς ν’ αντιδράσει και λειτουργεί περισσότερο ως διαχειριστής παρά ως εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος που βλέπει βουλευτές και στελέχη να διαγκωνίζονται για τη… μετακίνησή τους.