Σε ένα κρεσέντο παροχών, εξαγγελιών και υποσχέσεων έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ο Στ. Κασσελάκης , σε μια ύστατη, ψηφοθηρικού χαρακτήρα, προσπάθεια να ενισχύσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ευρωεκλογών, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα, θέλει να διευρύνει την εκλογική του πελατεία, ελπίζοντας πως αυτό θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Επαναφέρει με τη στρατηγική του αυτή αλήστου μνήμης εποχές, με το «Τσοβόλα δώσ' τα όλα» , τη δεκαετία του '80. Έχει , δε, υπερκεράσει ακόμη και τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος προ των εκλογών του 2015, όπως γράφει το «Παρόν», μοίρασε... ποταμό υποσχέσεων, από τις οποίες ελάχιστες κατάφερε να υλοποιήσει .

Μέχρι τώρα έως τις ευρωεκλογές υπάρχει αρκετός χρόνος για νέες εξαγγελίες- ο κ . Κασσελάκης έχει υποσχεθεί αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους, στην πορεία και σε εκείνους του ιδιωτικού τομέα.

Ακόμη, εξήγγειλε μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, μείωση ή και μηδενισμό του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά είδη. Επίσης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, διπλασιασμό των δαπανών για την Υγεία, χιλιάδες προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, της Παιδείας κ.α. Και όλα χωρίς κάθε μέτρο που εξαγγέλλει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα στοιχεία, όπως, π.χ. , κόστος που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, απώλειες εσόδων για το Δημόσιο και πώς αυτές θα καλυφθούν.

Από την Κουμουνδούρου επιμένουν ότι τα μέτρα είναι κοστολογημένα και δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή εφαρμογή του προϋπολογισμού. Από την κυβέρνηση αμφισβητούν ευθέως τον ισχυρισμό και τονίζουν ότι οι εξαγγελίες Κασσελάκη, αν τυχόν εφαρμόζονταν, θα τίναζαν στον αέρα τα δημόσια ταμεία.

Υποστηρίζουν, δε, ότι το κόστος των μέχρι τώρα εξαγγελιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τα 80 δισ. ευρώ. «Κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη κοστίζει στον ελληνικό λαό 10 – 15 δισ. ευρώ» , είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο παραγόντων του Μεγάρου Μαξίμου.