Στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αναφέρεται ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα». Όπως υπογραμμίζει «στόχος της κυβέρνησης είναι να χτίσουμε, όλοι μαζί, μια Ελλάδα που αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα και βγαίνει μπροστά για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του αύριο. Μια Ελλάδα πιο δυναμική, πιο κοινωνική, πιο δίκαιη και εθνικά περήφανη». 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου: 

Οι Μακεδόνες καλωσορίζουμε, σε λίγες μέρες, στη Θεσσαλονίκη, την 87η Διεθνή Έκθεση σαν μια γιορτή για την πόλη μας και θεσμό ανάδειξης των οικονομικών δυνατοτήτων της πατρίδας μας. Αναμφίβολα, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, σοβαρές δυσκολίες εξαιτίας της συνεχιζόμενης ακρίβειας στα τρόφιμα και τα καύσιμα. Κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται τόσο για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς, όσο και για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. 

Ξέρουμε, ωστόσο ότι -παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις- η οικονομία μας ​αλλάζει πίστα. Κατάφερε, τα τελευταία χρόνια, να καταγράψει ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών, να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους του μέσου ευρωπαϊκού όρου, να δημιουργήσει 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Κατάφερε αλλεπάλληλες πιστοληπτικές αναβαθμίσεις και είναι τώρα ένα σκαλοπάτι πριν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ικανή και έτοιμη να το πατήσει κι αυτό, έτσι ώστε να διασφαλίσει φθηνότερο δανεισμό για το Δημόσιο, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και ταυτόχρονα να ανοίξει το δρόμο για νέες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές, καλύτερους μισθούς. 

Μεγάλο μέρος του οικονομικού μας προγράμματος για τη νέα τετραετία έγινε ήδη νόμος του κράτους με ξεκάθαρες ρυθμίσεις που αφορούν, ανάμεσα στα άλλα, την αύξηση των μισθών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, την παράταση του Market Pass, τη μονιμοποίηση του Youth Pass, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες, που ασφαλίζονται έναντι φυσικών καταστροφών. Και βέβαια θα ακολουθήσουν όλα όσα δεσμευτήκαμε για περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, στήριξη των πιο ευπαθών. Δράσεις που θα διευρύνονται και θα μεγεθύνονται καθώς θα σημειώνονται νέα βήματα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. 

Στις αμέσως επόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης -το σχετικό νομοσχέδιο τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση- εντάσσονται η θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας με την ενσωμάτωση σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας και τη θέσπιση νέων κανόνων για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Μείζονος σημασίας -βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης- είναι η εντατική συνέχεια στις δράσεις και τις μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στη ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ, έτσι ώστε κάθε πολίτης, όπου κι αν ζει, να έχει δωρεάν, άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Και οι μεταρρυθμίσεις για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και βέβαια -είναι πλέον επιτακτική ανάγκη- την αυστηροποίηση των διατάξεων για τους εμπρησμούς. 

Βασικός στόχος είναι παράλληλα η απελευθέρωση της δύναμης της Παιδείας. Η περαιτέρω αναβάθμιση των κρατικών πανεπιστημίων μας, παράλληλα με το ξεκίνημα των διαδικασιών άρσης του κρατικού μονοπωλίου στα ΑΕΙ. Πρώτο, άμεσα εφικτό βήμα, μπορεί να αποτελέσει η σύναψη διακρατικών συμφωνιών για τη λειτουργία στη χώρα μας παραρτημάτων διεθνούς φήμης πανεπιστημίων. Και βέβαια η πολιτική διαβούλευση που επιτέλους θα καταστήσει εφικτή την αναγκαία αναθεώρηση του άρθρου 16. Έτσι ώστε αντί να εξάγουμε, να εισάγουμε φοιτητές, οικονομικούς πόρους και θέσεις εργασίας. Να καταστήσουμε την πατρίδα μας κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να χτίσουμε, όλοι μαζί, μια Ελλάδα που αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα και βγαίνει μπροστά για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του αύριο. Μια Ελλάδα πιο δυναμική, πιο κοινωνική, πιο δίκαιη και εθνικά περήφανη.