Την αισιοδοξία του ότι η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το μέλλο της σε πολύ λίγα χρόνια εξέφρασε ο Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ.

«Οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, είχαμε τη χαρά να έχουμε μια πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Συζητήσαμε για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και τη λειτουργία της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και για τον αναπτυξιακό της ρόλο. Συζητήσαμε την πρόοδο των μεγάλων έργων υποδομής και διαπιστώσαμε ότι αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης οι οποίοι έχουν σημειωθεί κατά τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε ζητήματα υποδομής και όχι μονάχα, θα συνεχιστούν με πολύ έντονη παρακολούθηση και με συνεργασία όλων φορέων. Είμαστε αισιόδοξοι βάσει συγκεκριμένων στοιχείων, βάσει συγκεκριμένων βημάτων που έχουν γίνει, ότι η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το μέλλον της τα επόμενα πολύ λίγα χρόνια», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Σε ερώτηση για το ποια έργα είναι ψηλά στην ατζέντα, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε: «Σίγουρα το Μετρό Θεσσαλονίκης το οποίο γνωρίζουμε όλοι ότι είναι game changer. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με την ολοκλήρωσή του όχι μονάχα θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη ανάσα όσον αφορά τον μεταφορικό όγκο και φόρτο της πόλης αλλά θα υπάρξει και μια αλλαγή της ψυχολογίας του Θεσσαλονικιού ο οποίος θέλει να δει ένα έργο να γίνεται στην πράξη. Αυτό είναι μια αναγκαιότητα. Βέβαια, υπάρχουν και άλλα μεγάλα έργα όπως είναι το Ογκολογικό Νοσοκομείο, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της πόλης -το οποίο θα είναι από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης- το ThessINTEC το οποίο βρίσκεται, επίσης, σε πολύ καλό στάδιο δηλ. έργα που αφορούν τόσο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης όσο και την αναπτυξιακή της προοπτική».