«Το μισό του οικονομικού προγράμματος της Κυβέρνησης για τη νέα τετραετία γίνεται πλέον νόμος του κράτους με μέτρα που φτάνουν ετησίως το 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ», τονίζει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα». Όπως επισημαίνει: «Απέναντι στις νέες ξεκάθαρες ρυθμίσεις, η Αντιπολίτευση είχε πολιτική και κοινωνική υποχρέωση να πάρει μια ξεκάθαρη θέση. Αντ΄αυτού διαπιστώσαμε να φάσκει και να αντιφάσκει, να λέει και να ξελέει, να περιστρέφεται στα πέριξ, αποφεύγοντας την ουσία». «Απέδειξαν τελικά, υπογραμμίζει, «ότι μπροστά στη συνέπεια της Κυβέρνησης και την προσήλωσή της σε πραγματικά κοινωνικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παθαίνουν βέρτιγκο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου:

Το μισό του οικονομικού προγράμματος της Κυβέρνησης για τη νέα τετραετία γίνεται πλέον νόμος του κράτους με μέτρα που φτάνουν ετησίως το 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Αποβλέπουν -όπως είχαμε δεσμευτεί- στην ενίσχυση του εισοδήματος των νοικοκυριών, τη συνέχιση της αρωγής για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας και την παροχή ιδιαίτερης στήριξης στους πιο ευάλωτους, στην οικογένεια και στη νέα γενιά. Περιλαμβάνουν ανάμεσα στα άλλα: Αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια με μέσο ετήσιο όφελος για κάθε εργαζόμενο τα 800 ευρώ καθαρά. Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μόνιμη απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από κάθε συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Ετήσια καταβολή 150 ευρώ του Youth Pass στους νέους 18 και 19 ετών. Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα που θα είναι ασφαλισμένα για φυσικές καταστροφές. Παράταση για τους επόμενους μήνες του Market Pass, με ενισχύσεις από 22 μέχρι και 100 ευρώ, τον μήνα στη μεσαία τάξη.

Απέναντι στις νέες ξεκάθαρες ρυθμίσεις, η Αντιπολίτευση είχε πολιτική και κοινωνική υποχρέωση να πάρει μια εξίσου ξεκάθαρη θέση. Αντ΄αυτού διαπιστώσαμε να φάσκει και να αντιφάσκει, να λέει και να ξελέει, να περιστρέφεται στα πέριξ, αποφεύγοντας την ουσία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας δήλωσε ότι ψηφίζει τις διατάξεις του νομοσχεδίου, αλλά το καταψηφίζει επί της αρχής, ενώ ο εισηγητής είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο. Παράλληλα, ενώ ανακοίνωσε ότι συμφωνεί με την ρύθμιση για την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, συνεχίζει να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση του νερού επιμένοντας σε προεκλογικούς ισχυρισμούς που έμπρακτα διαψεύδονται.

Κι από δίπλα το ΠΑΣΟΚ, που φιλοδοξεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σιωπούσε για μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής απλά επιβεβαίωσε τη φιλοδοξία του. Εμφανίστηκε σαν ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Με μισόλογα και προφάσεις διαφοροποίησης, απέναντι σε μέτρα που ζητά και έχει ανάγκη η κοινωνία. Απέδειξαν τελικά ότι μπροστά στη συνέπεια της Κυβέρνησης και την προσήλωσή της σε πραγματικά κοινωνικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παθαίνουν βέρτιγκο.

Ας συνειδητοποιήσουν λοιπόν ότι θα βρεθούν πολλές ακόμη φορές στην ίδια θέση κι ας σκεφτούν τι θα κάνουν. Διότι πέρα από τα μέτρα αυτά στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα προβλέπονται ακόμη: Ετήσιες αυξήσεις του κατώτατου μισθού έτσι ώστε στο τέλος της τετραετίας, να φτάσει στα 950 ευρώ. Αύξηση του μέσου μισθού κατά 25% ώστε να φτάσει τα 1500 ευρώ. Νέα αύξηση στις συντάξεις και εφάπαξ ενίσχυση όσων πλήττονται από την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Κατάργηση της περικοπής κατά 30% των συντάξεων για εργαζόμενους συνταξιούχους και πρόβλεψη για μικρή εισφορά από τον όποιο μισθό. Αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.