Το μήνυμα ότι «όλοι μαζί χτίζουμε σήμερα μια Ελλάδα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά» έστειλε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης για τη σημερινή 49η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Οι Έλληνες έχουμε σήμερα τη σκέψη μας στις δύσκολες μέρες που περνούν χιλιάδες συμπολίτες μας εξαιτίας της μανίας της φύσης. Αλλά και στους ηρωικούς πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους εθελοντές όλους όσοι δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα πυρωμένα μέτωπα της φωτιάς.

Τιμούμε ταυτόχρονα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σαν σήμερα πριν από 49 χρόνια η χούντα κατέρρεε κάτω από το βάρος των εγκλημάτων της και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναλάμβανε την ευθύνη για τη μετάβαση στη Δημοκρατία. Ξεκινούσε τον δύσκολο δρόμο για την εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, την ένταξη στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, την ενότητα των Ελλήνων σε κοινούς σκοπούς και κοινό όραμα. Για να πετύχει τελικά  αυτό που η διεθνής κοινότητα θα ονόμαζε αργότερα νέο ελληνικό θαύμα. 

Παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις των τελευταίων καιρών, παρά τις κρίσεις που περάσαμε, παρά τις δυσκολίες που εξακολουθούν να μας βαραίνουν, οι Έλληνες αισιοδοξούμε και φιλοδοξούμε για την Πατρίδα μας. Όλοι μαζί χτίζουμε σήμερα μια Ελλάδα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. Μια Ελλάδα πιο κοινωνική, πιο συνεκτική, πιο δίκαιη και εθνικά περήφανη».