Λάβρος κατά των «προεδρικών» εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, αποδίδοντάς τους στρατηγικό σχέδιο εξολόθρευσης της «Ομπρέλας», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά. Διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν μακρόπνοο, προτού καν εμφανιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης στην πολιτική ζωή της χώρας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι κατόπιν της εκλογής του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι «προεδρικοί» έβαλαν σε εφαρμογή την τελική φάση του σχεδίου, η οποία ήταν μια διαρκής και ολομέτωπη επίθεση προς τα στελέχη των συνιστωσών από τις πρωινές ενημερωτικές και τις lifestyle εκπομπές, στις οποίες εμφανίζονταν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη, αναφορικά με την κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ κατά το διάστημα 2019 με 2023: το αποδίδει στην παραγωγή «λαϊκιστικού θορύβου», καθώς και στο μοντέλο του «λαϊκιστικού αντιμητσοτακισμού» τα οποία χαρακτηριστικά τα απέδωσε στους «προεδρικούς», κατονομάζοντας τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, αφηγήματα στα οποία επικεντρώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να επικεντρωθεί στην προγραμματική αντιπολίτευση.

Σωστή σαν σκέψη αυτή του Γιώργου Σταθάκη, αλλά ξεχνά τι πρέσβευαν οι εκφραστές του προγραμματικού λόγου -το οικονομικό επιτελείο του Τσίπρα δηλαδή- τους οποίους και κατονόμασε: ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου, που ήθελαν στην αρχή της πανδημίας να δώσει η κυβέρνηση, εμπροσθοβαρώς, όλο το «μαξιλάρι» των 37 δισ. από την αρχή των lockdowns και δίχως δεύτερη σκέψη -το οποίο σαφώς θα έριχνε την οικονομία της χώρας στα βράχια- και, ταυτοχρόνως, έκαναν κριτική για την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης! Μιλάμε δηλαδή για τιτάνες της πολιτικής σκέψης! Το ασφαλές συμπέρασμα είναι το εξής ένα: όσο δεν κάνουν ανάλυση, όχι γιατί έχασαν το 2019, αλλά γιατί κέρδισαν το 2015, τόσο θα συνεχίζουν να περιφέρονται ως ακέφαλα κοτόπουλα. Και εμείς τους καλούμε να συνεχίσουν όπως ακριβώς πάνε τώρα.

Η δήλωση Σταθάκη

Γιώργος Σταθάκης: «Η εμφάνιση Κασσελάκη εδράζεται σε μια επίθεση που δέχεται η Αριστερά εντός ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την εκλογή Κασσελάκη». 

Παναγιώτης Στάθης: «Από ποιους;»

Γιώργος Σταθάκης: «Απ' αυτούς, από την ηγετική ομάδα που στηρίζει Κασσελάκη. Σας υπενθυμίζω όλο το μοτίβο: οι "υπονομευτές του Τσίπρα". Αυτό δεν ήταν το προεκλογικό μοτίβο της ομάδας Κασσελάκη; "Αυτοί που υπονόμευαν τον Αλέξη Τσίπρα και οδηγηθήκαμε στο αδιέξοδο";»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Αυτοί δεν είναι οι ισχυροί όμως τώρα; Εξελέγη ο Κασσελάκης, δημοκρατικά».

Γιώργος Σταθάκης: «Αυτή δεν ήταν η βασική στρατηγική καμπάνια;»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Αυτοί όμως είναι στην προεδρία τώρα, στην ηγεσία του κόμματος».

Γιώργος Σταθάκης: «Πριν την εκλογή του. Μετά την εκλογή του Κασσελάκη, έχουμε μια ολομέτωπη επίθεση της ηγετικής ομάδας στην Αριστερά, σε όλες τις πρωινές εκπομπές, στα lifestyle και δεκάδες άλλα.

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Σε ποια Αριστερά;»

Γιώργος Σταθάκης: «Στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ».

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν που έβγαλε τα νομοσχέδια - ό,τι νομοσχέδια θέλεις. Το ζήτημα δεν ξεκινάει από εκεί, κύριε Σταθάκη. Το ζήτημα ξεκινάει από το 2015».

Γιώργος Σταθάκης: «Δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, μιλάμε για μια στρατηγική από την ομάδα αυτή, η οποία λέει "οι αριστεροί είναι έτσι, τα SMS Αχτσιόγλου" και τα λοιπά».

Παναγιώτης Στάθης: «Άρα είναι στρατηγική εξολόθρευσης της "Ομπρέλας" και του Αριστερού κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό λέτε;»

Γιώργος Σταθάκης: «Σαφώς, αυτό λέω, αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω, ότι η σύγκρουση δεν είναι τι είπε μια ημέρα ο - έχει μια στρατηγική εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Τόσα χρόνια βάζατε πολλά προβλήματα κάτω από το χαλί, και επί Τσίπρα. Αυτοκριτική δεν κάνατε ποτέ. Και για αυτό φτάσατε στο 18% στις εκλογές».

Γιώργος Σταθάκης: «Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει μετά το 2019. Το 2019 - 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυο φωνές: η μια είναι η προσπάθεια που γίνεται να υπάρχει προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με το κύριο δυναμικό των ανθρώπων που είναι στο κοινοβούλιο και έχουν τα πόστα -στην οικονομία και σε άλλα- Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και λοιπά, εκεί γίνεται μια προσπάθεια προγραμματικής αντιπολίτευσης. Και ο άλλος πόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πόλος που παράγει λαϊκιστικό θόρυβο: "ο Μητσοτάκης", "η αποκαθήλωση του Μητσοτάκη" και λοιπά. Αυτό δημιούργησε την εικόνα ενός κόμματος, στο οποίο χανόταν η προγραμματική αντιπολίτευση και ενισχυόταν ο λαϊκιστικός θόρυβος».

Παναγιώτης Στάθης: «Ποιος ήταν ο κύριος εκφραστής αυτής της λαϊκιστικής φωνής;»

Γιώργος Σταθάκης: «Ο Πολάκης, ο Παππάς και πολλοί άλλοι, οι οποίοι διατηρούσαν ένα μοντέλο λαϊκιστικού "αντιμητσοτακισμού"».