Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. Κληθείσα να σχολιάσει το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη να παραδώσει την έδρα της, εφόσον ανεξαρτητοποιήθηκε, η κυρία Πέρκα είπε ότι δεν παραδίδει την έδρα της, διότι αυτός που μετακινήθηκε από τη γραμμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ότι έχει νωπή εντολή από τους ψηφοφόρους της. Δηκτικά σχολίασε το γεγονός ότι η κυρία Τζάκρη ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ με την έδρα της, όπως και ο κύριος Κουρουμπλής, καθώς και τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Πάντως δεν φάνηκε να εκτίμησε ιδιαίτερα τις βαθυστόχαστες πολιτικές παρομοιώσεις του προέδρου Κασσελάκη, αυτές περί της Αριστεράς της σάλτσας και της πολιτικής του «πουμαρό», ενώ απόρησε πώς δεν άδειασε η αίθουσα της κεντρικής επιτροπής, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλεσε πέμπτη φάλαγγα, ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ιστορία, δεν έφυγε ούτε ένας από την αίθουσα, τη στιγμή που τους αποκάλεσε έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά μονάχα κατέφυγαν σε γιουχαΐσματα - τα οποία ξεκίνησαν από το πρώτο πεντάλεπτο της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτό που μένει να φανεί, είναι εάν τελικά ευοδωθεί το σχέδιο της αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου και η συνένωσή της με Τσακαλώτο και Πέρκα, προκειμένου να τους λείπει ακόμη ένας βουλευτής, προκειμένου να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση, εντός της εβδομάδας.

Η δήλωση της Πέρκα

Ανθή Βούλγαρη: «Την έδρα σας θα την παραδώσετε;»

Πέτη Πέρκα: «Όχι, δεν θα την παραδώσω την έδρα μου. Θεωρώ ότι αυτός που μετακινήθηκε από τη γραμμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την οποία έχω πάρει νωπή εντολή από την περιοχή μου να την υπηρετήσω, είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιούμαι να μην ακολουθήσω αυτό που ο λαός της Φλώρινας μου έδωσε να κάνω».

Ανθή Βούλγαρη: «Επικαλείται όμως ο κύριος Κασσελάκης, ένα άρθρο στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Πέτη Πέρκα: «Αυτό είναι και λίγο περίεργο, γιατί ο πρόεδρος ο οποίος έχει αγνοήσει πλήρως το καταστατικό, με όλες αυτές τις τελευταίες ειδικά κινήσεις, επικαλείται το καταστατικό, για έναν άνθρωπο που δεν είναι μέλος του κόμματος. Επίσης, φαίνεται ότι δεν ξέρει τις διαδικασίες, από χθες ζητάει την έδρα προτού γίνει η ανεξαρτητοποίηση και εγώ θέλω να υπενθυμίσω ότι έχουμε πολλούς στην κοινοβουλευτική ομάδα, που δεν είναι μέλη του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να θυμηθούμε λίγο και την ιστορία, ότι υπάρχουν βουλευτές που μετακινήθηκαν από το κόμμα τους -η κυρία Τζάκρη για παράδειγμα- και όταν ήρθε στο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με την έδρα της απ' το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ο κύριος Κουρουμπλής, το ίδιο οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεχτήκαμε δηλαδή σε εκείνη τη φάση πολλούς βουλευτές με την έδρα τους και καλά κάναμε, γιατί ήταν μια δύσκολη περίοδος και έπρεπε να συνεχίσουμε».

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Εκτιμάτε ότι θα φύγουν εκτός από εσάς και τον κύριο Τσακαλώτο και άλλοι βουλευτές;»

Πέτη Πέρκα: «Δεν μπορώ να το προδικάσω αυτό. Θεωρώ ότι αγαπημένοι σύντροφοι που είναι από τα ιδρυτικά στελέχη -ή νεότεροι- που έχουν δώσει μάχες, που έχουν μια ιδεολογία και που έχουν μια παρουσία στην Αριστερά, δεν θα αντέξουν για πολύ. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Όποιος έχει μια άλλη άποψη χαρακτηρίζεται υπονομευτής, η προχθεσινή τοποθέτηση του προέδρου μας πρόσβαλε και απορώ πώς δεν έφυγε όλη η αίθουσα, μέσα από την κεντρική επιτροπή. Δεν μπορείς να αναφέρεσαι μπροστά σε αγωνιστές της Αριστεράς -μερικοί από αυτούς έχουν βασανιστεί, έχουμε δώσει τη ζωή μας- σε πέμπτη φάλαγγα. Δεν μπορείς να λες για αυτή την απέραντη - την υπέροχη θεωρία της Αριστεράς, της επεξεργασίας, ότι πρόκειται για pumaro. Αυτά είναι προσβλητικά, κομματίλα, καμαρίλα, δεν είναι κουβέντες που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος που έχει σχέση κατ' αρχάς με την πολιτική».