Το πρόβλημα για τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη θα ήταν μικρό εάν έμεναν στην αντιγραφή του δικτάτορα Παπαδόπουλου («ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ασθενής επί χειρουργικής κλίνης…»).

Ωστόσο, όσοι τον βάζουν και λέει όλες αυτές τις βαρύγδουπες ανοησίες, δεν αντιγράφουν τον Παπαδόπουλο και την κιτς αισθητική του. Αντιγράφουν ξεκάθαρα τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μιλάει συνεχώς για πολιτικά «ασθενείς» και «βαριά νοσούντες που χρειάζονται θεραπεία». Βέβαια, αντιγραφή συνθηματολογίας Τραμπ επιχείρησε και ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά και το αποτέλεσμα ήταν -21%.

Όσοι απορείτε από πού πήραν έμπνευση οι υπεύθυνοι της προεκλογικής καμπάνιας για εκείνο το σποτάκι με το βάλτο και τα δύο άτομα που βούλιαζαν μέσα του, η απάντηση είναι μία: Από την εκστρατεία του Τραμπ το 2016, ο οποίος έταζε να βγάλει την Αμερική απ’ τον βάλτο.

Ωστόσο, εκείνο το σποτ δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας αντέγραψε mot à mot το συγκεκριμένο σύνθημα. Το είχε κάνει και με άρθρο-παρέμβαση για την υπόθεση των βιασμών της 12χρονης στον Κολωνό, όπου δήλωσε «μήπως είναι ώρα να αποξηράνουμε το βάλτο;». Εννοείται ότι η έκφραση δεν ήταν δικιά του. Είναι εμβληματικό σύνθημα του Τραμπ (…drain the swamp…). Και επειδή του άρεσε, το υιοθέτησε και το ενέταξε ως βασικό σύνθημα και στις προεκλογικές του ομιλίες.

Το πιο αστείο απ’ όλα είναι ότι στις ίδιες ομιλίες που αντέγραφε τον Ντοναλντ Τραμπ, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τη ΝΔ για «τραμπισμό και alt right τακτικές». Το ίδιο κάνει σήμερα και ο Κασσελάκης, ο οποίος άγεται και φέρεται από το ίδιο εσωκομματικό σύστημα που τράβηξε τον Τσίπρα στον πάτο αυτού του ίδιου βούρκου που γλαφυρά περιέγραφε στις ομιλίες του.