Σε μια πλήρη αποδόμηση του Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε το μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σικάγο και φίλος της οικογένειας Κασσελάκη, Σταύρος Μπασέας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Τον αποκάλεσε ουσιαστικά αιθεροβάμονα, αποδίδοντάς του βουλησιαρχία καθώς και ανιστόρητο, ενώ προσέθεσε ότι ο ίδιος το είχε πει στον Στέφανο Κασσελάκη, ότι πάσχει από έλλειψη ιστορικής θεώρησης των πραγμάτων για την Ελλάδα. Ακόμη, θεωρεί ότι αυτός ο παρορμητισμός του προκάλεσε την αντιπάθεια με τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποδίδει τις διαφορές όχι στο (ξεκάθαρο) ιδεολογικό χάσμα που τους χωρίζει, αλλά σε διαπροσωπικές διαφορές, προφανώς εννοώντας τις αντιπάθειες που ανέπτυξε εντός του κόμματός του, λόγω χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η εκτίμησή του, ότι μπορεί τα κίνητρα του Στέφανου Κασσελάκη να είναι ευγενή, δηλαδή όπως όλοι οι ομογενείς θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κιόλας να το κάνει, καθώς ο στόχος είναι πολύ μεγάλος. Εφόσον τα είπε στον Στέφανο Κασσελάκη, όπως τα μεταφέρει στους δημοσιογράφους ο Σταύρος Μπασέας, μάλλον θα έπρεπε να τον είχε ακούσει, καθώς διέγνωσε επακριβώς όλα τα σημεία του χαρακτήρα του, που θα του δημιουργούσαν τελικά το πρόβλημα που έχει τώρα. Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερος σύμβουλος από Τζάκρη, Αυγέρη και Πολάκη. 

Η δήλωση του Σταύρου Μπασέα

Σταύρος Μπασέας: «Από την αρχή μόλις βγήκε, από την άλλη ημέρα είχαμε προβλήματα, δηλαδή, δεν του δόθηκε έστω και ένας μήνας καιρός, να μιλήσει με αυτούς που έχασαν τις εκλογές. Είχαν απ' την αρχή μια αρνητική στάση. Ο Κασσελάκης είναι και νέος άνθρωπος, 35 χρονών, δεν το λέω αυτό για δικαιολογία. Πολλές φορές έχει μια βουλησιαρχία, του το είχα πει ότι ίσως να πάσχει και από μια έλλειψη ιστορικής θεώρησης των πραγμάτων, γιατί δεν ξέρει καλά τα πράγματα στην Ελλάδα. Είναι λιγάκι ανιστόρητος, δεν έχει γνώση της Ελλαδικής συνέχειας, της ιστορίας στην Ελλάδα. Είναι ένας ομογενής από απ' έξω, που δεν είχε γνώση για πολλά πράγματα στην Ελλάδα, όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις. Νομίζω ότι εξεπλάγη και ο ίδιος. Εκ των πραγμάτων, έγιναν ορισμένα λάθη. Είχε μια ορμή, ίσως θα έπρεπε να μην αντιδρά τόσο πολύ στα αρνητικά σχόλια, θα έπρεπε να περιμένει λίγο, θα έπρεπε δηλαδή να σιωπήσει. Αλλά ο ίδιος θεώρησε ότι θα υπέσκαπτε και το κύρος του. Έχει κι αυτός τα δικά του προβλήματα, αλλά αυτό έγινε και με τον Τσίπρα. Δηλαδή, έχουμε ένα γενικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Δεν ήταν ιδεολογικές τόσο πολύ οι διαφορές, όσο αυτές ήταν διαπροσωπικές διαφορές.»

Δημοσιογράφος: «Ποιο το κλίμα που επικρατεί στην οικογένειά του, στους γονείς του;»

Σταύρος Μπασέας: «Είναι όλοι προβληματισμένοι. Αυτό είναι καταφάνερο (sic) ότι ήταν μια ιστορία η οποία τους ήρθε κατακέφαλα. Ενώ έχουν μια θετική προδιάθεση, ενώ ήταν ευχαριστημένοι, ήθελαν να κάνουν κάτι για την πατρίδα τους -όπως πολλοί ομογενείς θέλουν- αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι μπορούν. Είναι μεγάλος ο στόχος».

Δείτε το επίμαχο βίντεο