Αδυνατεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο. Δεν διαθέτει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Απλά δηλώνει πως ατού του είναι η οικονομία και τρωτό του σημείο ότι είναι… Κριός. Για να καλύψει τις αδυναμίες του (όχι ότι είναι Κριός, τις άλλες) ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει τον πολακισμό –που τον έχει και δίπλα του- ως αντιπολιτευτική τακτική. Αντιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα που επίσης είχε επιλέξει τον λαϊκισμό ως την εύκολη λύση και μιλά και αυτός για «καθαρά χέρια»

Ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι για καθαρά χέρια μιλούσαν κάτι χρυσαυγίτες. Άλλωστε, όπως είπε ο εξ Αμερικής φίλος της οικογένειάς του, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν γνωρίζει την ιστορία της Ελλάδας. Ούτε καν τη νεότερη όπως φαίνεται. Όμως ο δρόμος που επιλέγει φαντάζει εύκολος όταν δίνει κάποιος μια συνέντευξη και αδυνατεί να προσφέρει οτιδήποτε άλλο στον πολιτικό λόγο και την όποια συζήτηση για το μέλλον της χώρας, εν τούτοις οδηγεί σε αδιέξοδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας το κατάλαβε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, για τον ίδιο και για το κόμμα του. Η τοξικότητα, ο διχαστικός λόγος και η εμφυλιοπολεμική ρητορική δεν οδηγούν πουθενά. Το 2023 δεν είναι 2015 και το κύμα που θα έφερνε τον Τσίπρα στην εξουσία ξανά δεν ήρθε. Ούτε όμως και αυτό που ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να αναμένει προκειμένου να διατηρήσει στις ευρωεκλογές το πολυπόθητο για τον ίδιο ποσοστό του 17%.

«Έχω τη βούληση, έχω καθαρά χέρια, έχω τη διεθνή εμπειρία να φέρω μεγάλες τομές. Είμαι πλήρως ανεξάρτητος, δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τον λαό» είπε μιλώντας στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2023. Σε τρείς προτάσεις συμπύκνωσε όσα ανέλυε ο Αλέξης Τσίπρας στις μακροσκελείς ομιλίες. Όταν και αυτό δήλωνε πως ατού του είναι η οικονομία και «κατακεραύνωνε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη περιφέροντας τις «μαύρες αγκινάρες» του για να δείξει πως η χώρα έχει δήθεν καταστραφεί.

Το ίδιο κάνει και ο Στέφανος Κασσελάκης. Καταστροφολογεί και λαϊκίζει σε σημείο που να τείνει να μετατραπεί σε έναν νεότερο –ηλικιακά– Παύλο Πολάκη αντιγράφοντας τα δύο πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2023.

Χαρακτήρισε «στυγνό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υποστήριξε πως καταστρέφει την οικονομία και τη χώρα. Την ώρα που ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι στις Βρυξέλλες έθεσε θέματα οικονομίας αλλά δεν βρήκε ανοιχτές πόρτες. Γιατί; Διότι όπως τόνισε βλέπουν τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας που είναι θετικά και δεν θέλουν να… παρέμβουν.

Τώρα αναφορικά με το τι προτείνει; Απλά πράγματα: «Έχω μεγάλη εμπειρία στα χρηματοοικονομικά και στο επιχειρείν με παρουσία σε επενδυτική τράπεζα και ναυτιλία και όσο μεγαλώνω βλέπω την ανάγκη για ανθρωποκεντρική πολιτική». Και με αυτά θα σώσει τη χώρα και τους πολίτες. Και φυσικά με τα «καθαρά χέρια»