Σκληρή κριτική έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και την ηγετική του ομάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, στον δημοσιογράφο Ζήση Μούσιο. Κληθείς να σχολιάσει αν «παίζει με κίτρινη κάρτα», μετά την επίπληξη που του επέβαλε το πειθαρχικό συμβούλιο, ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι «υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πολιτικά προβλήματα και ζητήματα αρχών και αξιών της ευρύτερης παράταξης και κυρίως της Αριστεράς. Αυτά με πάρα πολλές πράξεις και ενέργειες και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και από ανθρώπους που τον πλαισιώνουν, έχουν καταπατηθεί. Και όσον αφορά το καταστατικό μας και όσον αφορά τον κώδικα δεοντολογίας, αλλά κυρίως, όσον αφορά την πολιτική μας γραμμή και την πολιτική μας άποψη», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν μια πορεία, μια ιστορία. Δεν βάζουν σε αυτά τα πράγματα -στα θέματα αρχών και αξιών- νερό στο κρασί τους, είτε είναι μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας. Οπότε, εγώ θα συνεχίσω να λέω την άποψή μου και τις πολιτικές μου εκτιμήσεις. Γιατί αυτό είναι μια κατάκτηση του χώρου γενικότερα -όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ-, των δημοκρατικών και προοδευτικών κομμάτων. Οπότε θα επαναλάβω αυτά που με καταγγέλλουν ότι λέω». Είναι εμφανές ότι ο κύριος Σπίρτζης είναι διατεθειμένος να «δοκιμάσει τα όρια» του Στέφανου Κασσελάκη, ιδίως τώρα που είδε ότι έχει και κάποιους -έστω και συγκυριακούς- συμμάχους, ακόμη και μέσα στην Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αντιπολίτευση δι' αναρτήσεων στα social media και τίποτε άλλο

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο κύριος Σπίρτζης προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει μέχρι τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «θα δείτε πολλά μέχρι τις 23 Αυγούστου. Και θα δείτε ακόμη περισσότερα μέχρι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι την Κεντρική Επιτροπή στις αρχές του Σεπτέμβρη (sic) και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέω θα δείτε πάρα πολλά, διότι αυτά που βλέπουμε, δηλαδή μια συνεχιζόμενη πρακτική και τακτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που διαιρεί τον χώρο, που δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να πάμε σε μια συνεργασία με τον υπόλοιπο προοδευτικό κόσμο, που κάνει μια αντιπολίτευση δι’ αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τίποτε άλλο». Είναι σαφές ότι ο κύριος Σπίρτζης θα κάνει τα πάντα προκειμένου να βγάλει «εκτός εαυτού» τον Στέφανο Κασσελάκη, ιδίως από τη στιγμή που θεωρείται σχεδόν αδύνατη η διαγραφή του πριν από το Συνέδριο του κόμματος. Για αυτό -και εκ του ασφαλούς- κάνει τόσο σκληρή κριτική απέναντι στον πρόεδρο Κασσελάκη. Εμείς από την πλευρά μας θα συνιστούσαμε στον Στέφανο Κασσελάκη να έχει τίποτε υπογλώσσια σε εύκαιρη τοποθεσία, διότι το υπόλοιπο του Αυγούστου φαίνεται πως θα είναι γεμάτο εσωκομματικές εντάσεις.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Ζήσης Μούσιος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αφήνει σε ησυχία. Έρχεστε και με μια επίπληξη, απ' ό,τι μάθαμε. Δεν δώσατε το παρών - το είχατε πει ότι δεν θα πάτε στο Πειθαρχικό, το οποίο έγινε. Παίζετε με κίτρινη κάρτα, κύριε Σπίρτζη;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Κοιτάξτε, δεν αντιμετωπίζω έτσι εγώ αυτά τα ζητήματα. Εδώ υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πολιτικά προβλήματα και ζητήματα αρχών και αξιών, της ευρύτερης παράταξης και κυρίως της Αριστεράς. Αυτά με πάρα πολλές πράξεις και ενέργειες και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και από ανθρώπους που τον πλαισιώνουν, έχουν καταπατηθεί. Και όσον αφορά το καταστατικό μας και όσον αφορά τον κώδικα δεοντολογίας, αλλά κυρίως όσον αφορά την πολιτική μας γραμμή και την πολιτική μας άποψη. Επομένως, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν μια πορεία, μια ιστορία. Δεν βάζουν σε αυτά τα πράγματα -στα θέματα αρχών και αξιών- νερό στο κρασί τους, είτε είναι μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας. Οπότε, εγώ θα συνεχίσω να λέω την άποψή μου και τις πολιτικές μου εκτιμήσεις. Γιατί αυτό είναι μια κατάκτηση του χώρου γενικότερα -όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ-, των δημοκρατικών και προοδευτικών κομμάτων. Οπότε θα επαναλάβω αυτά που με καταγγέλλουν ότι λέω. Και αυτά που λέω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με τον Στέφανο Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ από μόνα τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Όταν ειδικά έχουμε μια κυβέρνηση η οποία καταρρέει. Καταρρέει και δημοσκοπικά, καταρρέει και σε επίπεδο κοινωνικής ανοχής».

Ζήσης Μούσιος: «23 Αυγούστου, θα πάτε στο Πειθαρχικό;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Θα δείτε πολλά μέχρι τις 23 Αυγούστου. Και θα δείτε ακόμη περισσότερα μέχρι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι την Κεντρική Επιτροπή στις αρχές του Σεπτέμβρη (sic) και του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέω θα δείτε πάρα πολλά, διότι αυτά που βλέπουμε, δηλαδή μια συνεχιζόμενη πρακτική και τακτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που διαιρεί τον χώρο, που δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να πάμε σε μια συνεργασία με τον υπόλοιπο προοδευτικό κόσμο, που κάνει μια αντιπολίτευση δι’ αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τίποτε άλλο».