Απολαυστικός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου μια ακόμη φορά μάς έπεισε ότι είναι… ο κατάλληλος πρόεδρος στο κατάλληλο κόμμα. Προφανώς κάτι περισσότερο από τον Αλέξη Τσίπρα, που τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζε ο Παύλος Πολάκης που τον είχε υπό την «προστασία» του και αφού «τρούπωσε» εργάστηκε επιμελώς για την εκλογή του. 

Μεταξύ μας, ούτε ο Πολάκης είχε φανταστεί ότι αυτό το αγόρι με τα μάτια τα μελιά («πρόεδρε» Λευτέρη Παπαδόπουλε, συγγνώμη για τη λογοκλοπή) από το Μαϊάμι θα του έκλεβε τη δόξα και θα γινόταν άξιος συνεχιστής του «πολακισμού». 

Πάμε, όμως, πάλι στη συνέντευξη, δείγμα της αλαζονείας και της αμετροέπειας που τον διακρίνουν, αλλά και της ρεβανσιστικής νοοτροπίας που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και με απόλυτη συνέπεια εκείνος εκφράζει όταν έχει απέναντί του μικρόφωνο. Πέραν της εμπάθειας που βγάζει κάθε φορά που αναφέρεται στη Δικαιοσύνη (απωθημένο λόγω των δικαστικών περιπετειών του πατρός του), ο πρόεδρος Στέφανος φαίνεται ότι έχει εντρυφήσει σε βάθος στη σκέψη του Ντόναλντ Τραμπ. Διότι ο χαρακτηρισμός «απαράδεκτη» για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις και τις νόμιμες επισυνδέσεις, αναδίδει «άρωμα» αντίστοιχων εκτιμήσεων που έχει κατά καιρούς κάνει για τη Δικαιοσύνη ο λαϊκιστής υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Δεν θα μπω στην ουσία, δηλαδή αν πρόλαβε μεταξύ Ψαρούς και Σούπερ Παραντάις να διαβάσει τις 285 σελίδες του πορίσματος, αλλά θα σταθώ στην εμμονή του ότι οι δικαστές χειραγωγούνται από την κυβέρνηση! Και πού το κατάλαβε; Μα γιατί οι δικαστές δεν έλαβαν υπόψη τους -το πιθανότερο είναι αυτό- το δικό του πόρισμα! Γι’ αυτό δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη - για την ακρίβεια, έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του. Διότι δεν είναι δυνατόν επί τόσους μήνες τα «παπαγαλάκια» του ΣΥΡΙΖΑ να κρεμάνε στα μανταλάκια τη «συμμορία του Μαξίμου», να έχουν βρεθεί οι «κατηγορούμενοι», οι «εισαγγελείς» των ομάδων κρούσης στο Διαδίκτυο να έχουν έτοιμη την ετυμηγορία τους και ξαφνικά να έρχεται ο Άρειος Πάγος -αναρμοδίως αφού για την κατασκευή ενόχων αρμόδιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- και να πετάει στον κουβά μια τόσο καλοστημένη δουλειά.

Τόσος κόπος και να πάει χαμένος; Τι κράτος δικαίου είναι αυτό -αναρωτιέται ο ηλιοκαμένος πρόεδρος- που αγνοεί το ντοκουμέντο;

Τέλος πάντων, η κωμική πλευρά της εν γένει παρουσίας του στα πολιτικά πράγματα ας προβληματίσει όσους επενδύουν στο… ταλέντο του και στην κορμοστασιά του. Όμως για τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τόσο επικίνδυνος όσο και αυτοί που επινόησαν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους». Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μια άγνοια σε δράση που κομπορρημονεί.


Easy Writer