Σε έναν περίεργο διαχωρισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει εάν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ακόμη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκβιαζόμενο από την κυβέρνηση, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ την αίσθηση ότι ο κύριος Ανδρουλάκης είναι εκβιαζόμενος». Ο δημοσιογράφος όμως του είπε ότι αφενός το έχει πει παλαιότερα ο Στέφανος Κασσελάκης και ότι αφετέρου, ακόμη και στη χθεσινή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, στην οποία ο κύριος Κασσελάκης δεν το πήρε πίσω, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον δεν έχει κάνει μήνυση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προφανώς παραμένει εκβιαζόμενος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε στα παραπάνω ότι «ο πρόεδρος μπορεί να το 'χει πει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει πει», για να συνεχίσει ότι «μπορεί να διατύπωσε μια υπερβολική, όχι σωστή θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για το συγκεκριμένο θέμα»! Επειδή μάλλον έχουμε χάσει κάποια επεισόδια, καλό θα ήταν να ενημερώσει άπαντες ο ΣΥΡΙΖΑ αρμοδίως, για να πληροφορηθεί κανείς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ακούει τον πρόεδρό του, τον κύριο Σπίρτζη, ή κάποιον άλλον; Είναι προφανές ότι υπάρχουν ακόμη στελέχη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τα οποία αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη και δεν διστάζουν να τον αδειάσουν δημοσίως. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κύριος Σπίρτζης εν προκειμένω, είναι -κατά δήλωσή του- τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα. Μένει να αποδειχτεί κατά πόσο υπάρχει κάτι οργανωμένο από τα στελέχη που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα -το οποίο θα εκδηλωθεί μετά τις ευρωεκλογές- ή αν απλά πρόκειται για προσωπική πικρία. Εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Γιώργος Κακούσης: «Κύριε Σπίρτζη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει την αίσθηση ότι ο κύριος Ανδρουλάκης είναι εκβιαζόμενος από την κυβέρνηση;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ την αίσθηση ότι ο κύριος Ανδρουλάκης είναι εκβιαζόμενος».

Γιώργος Κακούσης: «Α, θα χαλάσουμε τις καρδιές μας».

Χρήστος Σπίρτζης: «Να τις χαλάσουμε».

Γιώργος Κακούσης: «Το έχει πει ο πρόεδρός σας».

Χρήστος Σπίρτζης: «Ο πρόεδρος μπορεί να το 'χει πει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει πει».

Γιώργος Κακούσης: «Α, είναι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο ο πρόεδρος;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Ε, τι να κάνουμε; Μπορεί να διατύπωσε μια υπερβολική -κατά την άποψή μου- όχι σωστή θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα».

Γιώργος Κακούσης: «Μέχρι και χθες - χθες στην Κρήτη που τον ρώτησαν οι συνάδελφοι, είπε "θα δούμε, δεν ξέρω και μπορεί"...»

Χρήστος Σπίρτζης: «Δεν παρακολούθησα τι είπε. Εγώ θεωρώ ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη -και όχι μόνο- είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για τη Δημοκρατία. Εμείς όταν αποκαλύφθηκε, ήμασταν στο πλευρό όχι μόνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα όσων ανθρώπων αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν».