Οι γνωρίζοντες τα σημεία στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί μια εντελώς ιδιόμορφη πολιτική με όλους και με όλα. Πολλές από τις αναφορές του δεν έχουν πολιτικό υπόβαθρο, αλλά παρουσιάζουν στοιχεία εντυπωσιασμού, χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να παρακολουθεί αμίλητος –για την ώρα– αυτά που λέει ο Στέφανος Κασσελάκης στα ΜΜΕ για τις δήθεν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Ολα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα μετράει μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές».

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Για την ώρα, δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, δεν θέλει να διαψεύσει ο ίδιος τα λεγόμενα Κασσελάκη για «καλές σχέσεις», επειδή έτσι θα του χρεωθεί η υπονόμευση του κόμματός του. Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναμένει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να γίνουν οι όποιες συγκρίσεις. Σε οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας για το lifestyle Κασσελάκη που δεν συνάδει με αριστερό κόμμα.

Κινήσεις στη σκακιέρα

Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού θύμιζε με νόημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για το μήνυμα Τσίπρα πριν από το συνέδριο που έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να τραβήξει κόκκινη γραμμή με όσους δεν τον εκφράζουν πολιτικά και βεβαίως με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα κοινοποιήσουν πληροφορίες για το ίδρυμα που ετοιμάζεται, δίνοντας σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά στη δραστηριότητά του. Οι πληροφορίες μιλούν για δύο δημόσιες εμφανίσεις που προγραμματίζει ο πρώην πρωθυπουργός, πριν και αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει «αποκαθήλωση» όλων των δομών του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Οι ίδιοι κύκλοι μιλούν με τις λέξεις που είχε πει με έμφαση ο πρώην πρωθυπουργός, «όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα περιγράφονται από αυτούς που γνωρίζουν ως σχέσεις... οργής, με τον νυν αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να προσάπτει στον προκάτοχό του εσωτερική υπονόμευση. Στην Κουμουνδούρου, από την πλευρά της η «προεδρική φρουρά» κάνει λόγο για το τέλος της εποχής Τσίπρα, με τον σημερινό πρόεδρο να εμφανίζεται αποφασισμένος να αλλάξει κάθε τι που παραπέμπει στον πρώην πρωθυπουργό, χωρίς αυτό να δηλώνεται δημόσια, αλλά μέσω διαρροών.

Υπάλληλοι στην ανεργία

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο αναβρασμός στα κομματικά ΜΜΕ έπειτα από το «λουκέτο» στον ιστότοπο left.gr. Η ιστοσελίδα κράτησε 12 χρόνια και πέρασε στην ιστορία. Σε πρώτη φάση, οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η ανησυχία στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου για τα κομματικά ΜΜΕ είναι διάχυτη, αφού κανείς δεν έχει πει συγκεκριμένα πράγματα. Αντίθετα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προχωράει το σχέδιο για μια ιστοσελίδα που θα τα περιλαμβάνει όλα και στην τελική φάση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» και την έκδοση μόνο της κυριακάτικης έκδοσης που θα κυκλοφορεί από το Σάββατο.

Μετά τις ευρωεκλογές, εν μέσω θέρους, θα γίνει ξεκαθάρισμα με σαφή ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Εξάλλου είναι σαφές ότι η Παγώνα Προίσκου απολύθηκε από το λογιστήριο του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος. Για τους λόγους της απόλυσής της τοποθετήθηκε με ανάρτησή της στα social media. Οπως ισχυρίζεται, «η απόλυσή μου είναι μια εκδικητική απόλυση λόγω “οικογενειακής ευθύνης”. Απολύθηκα γιατί είμαι κουνιάδα του Πάνου Σκουρλέτη, πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στελέχους της Νέας Αριστεράς», σημειώνει η Παγώνα Προίσκου, προσθέτοντας: «Λυπάμαι για τον πρόεδρο Στ. Κασσελάκη, του “ελληνικού ονείρου-ζωή με αξιοπρέπεια” και τους παρατρεχάμενούς του».

Παράλληλα, στη διαδικτυακή ανάρτησή της η Παγώνα Προίσκου υπενθυμίζει: «Προσλήφθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ το 2014 σαν βοηθός λογιστή από τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη. Ετσι μετά 10 χρόνια δουλειάς και λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή μου, μου ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου Στ. Κασσελάκη ότι απολύομαι χωρίς καμία αιτιολογία. Απεγνωσμένα έτρεχα στους διαδρόμους και ζητούσα απαντήσεις για τον λόγο της απόλυσής μου. Συνάντησα τους Νίκο Παππά, Πάνο Ρήγα, Γιάννη Βουλγαράκη, Νίκο Σκορίνη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρώην τομεάρχη Εργασίας, αυτήν στο ασανσέρ. Κάνεις τους δεν ήξερε τίποτα, κάνεις τους δεν ανακατεύτηκε... Στο τέλος με επιμονή μου συνάντησα τη γραμματέα Σβίγκου Ράνια, η οποία όρθια στην πόρτα και για ένα λεπτό, λες και ήμουν σκουπίδι, μου είπε ότι το ήξερε από χθες και είναι η απόλυσή μου στο πλαίσιο της μείωσης προσωπικού για μείωση των εξόδων. Οταν της απάντησα ότι είμαι η παλιότερη στο τμήμα και ότι για ποια μείωση προσωπικού μιλάει όταν καθημερινά περνάνε από μπροστά μου νέες προσλήψεις, εξαφανίστηκε τρέχοντας».