Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας έγραφα για την ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί όλη η αντιπυρική πολιτική της χώρας για να περιοριστεί η καταστροφή τα επόμενα καλοκαίρια. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο οργάνωσης, όσον αφορά τη διάσωση του πληθυσμού, το 112 έχει κάνει τρομερή δουλειά. Τα τελευταία 4 χρόνια που έχει ενεργοποιηθεί έχουν σωθεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. 

Αυτό δεν μπορεί κανένας να αγνοήσει. Ακόμα και η δημαγωγική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια. Το 112 έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και θα συνεχίζει να σώζει. 

Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα με την περιβαλλοντική καταστροφή σε όλα τα δάση και την ύπαιθρο της χώρας. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τις συνθήκες κόλασης που δημιουργούνται σχεδόν κάθε καλοκαίρι και εξαιτίας των οποίων καίγονται παρθένα δάση και πράσινο, που δύσκολα θα μπορέσει να αντικατασταθούν. 

Πρέπει λοιπόν μόλις τελειώσει ο φετινός εφιάλτης να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα ώστε τα επόμενα καλοκαίρια να μην έχουμε τα ίδια και τα ίδια που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό. 

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή θα τοποθετηθεί επί του θέματος και θα ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν σοβαρές και ρεαλιστικές προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. 

Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση να μην ασκεί μόνο μηδενιστική κριτική, αλλά να προτείνει συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και να μην ξανασυμβούν τα όσα τραγικά είχαν συμβεί στο Μάτι, την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος δεν αντιμετωπίζεται με τις γελοιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και σχέδιο εθνικής στρατηγικής ώστε η χώρα να είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα τα επόμενα καλοκαίρια, που, όπως λένε οι ειδικοί, θα είναι χειρότερα από το φετινό…