Την επισήμανση πως η συζήτηση για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα τις τελευταίες μέρες θα γίνει, έκανε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μάχη με τα πολλαπλά μέτωπα που πρέπει να δοθεί.

«Δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα της συζήτησης και της αυτοκριτικής αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε τη μάχη. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή έχουμε 450 πυρκαγιές, από την 1η Μαΐου μόνο στον Ασπρόπυργο. Έχουμε 93 πυρκαγιές οι οποίες έχουν μπει μέσα σε ένα 24ωρο. Έχουμε σε εξέλιξη μία μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και η ώρα της συζήτησης θα έρθει αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε το πρόβλημα στο πεδίο. Οι εκκενώσεις είναι πολύ σημαντικές αλλά δυστυχώς το 112 δεν μπορούσε να σώσει τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα και βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση και είναι ένα τραγικό τέλος. Το 112 όμως, έχει καταφέρει σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι να  λειτουργήσει και να σώσει ζωές», είπεμιλώντας στο mega.

«Το πρόβλημα όμως, δεν είναι ένα αμιγώς ελληνικό πρόβλημα αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Να θυμίσω πως στη Χαβάη είχαμε τρομερές πυρκαγιές. Αυτό το πρόβλημα λέγεται κλιματική αλλαγή. ‘Έχουμε αυξήσει τους εποχικούς πυροσβέστες, έχουμε προσθήκη εναέριων μέσων και έχει υπάρξει μια προπαρασκευή και μία στρατηγική προσέγγιση του προβλήματος. Αλλά το πρόβλημα είναι ευρύτερο», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος τόνισε επίσης πως αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για αντιπαράθεση καθώς τα μέτωπα των πυρκαγιών είναι ακόμα ενεργά. «Καλό είναι να έχουμε και μνήμη και γιατί κάποιοι μιλάνε για ντροπή για τις εκκενώσεις. Στην Αλεξανδρούπολη, συγκεκριμένα, θα πρέπει να ψαχτούν τα πάντα και η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι θα κάνει. Και το αφήνω εδώ αυτό. Είχαμε 93 πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες. Θεωρώ πως οι εκκενώσεις δεν είναι κάτι που πρέπει να το υποτιμάμε. Παλιά δεν υπήρχε το 112. Πράγματα έχουν γίνει αλλά η συζήτηση θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός της ευθύνης», τόνισε.