Στη δίνη της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης, με αιχμή την ενέργεια και τα τρόφιμα, βρίσκεται η Ελλάδα. Ωστόσο ένα ακόμα επιμέρους ζήτημα που επηρέασε ο πληθωρισμός είναι αυτό των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η κυβέρνηση δείχνοντας αντανακλαστικά, επενέβη άμεσα ώστε οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να προχωρήσουν στην έκδοση εκπτωτικών πακέτων για οικογένειες, μεγάλες παρέες, και κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Ωστόσο από το κυβερνητικό επιτελείο ξεκαθαρίζουν ότι κανένας δεν μπορεί ούτε να πανηγυρίζει, ούτε να είναι απόλυτα ικανοποιημένος όσο ακόμα υφίσταται θέμα πληθωρισμού και ακρίβειας.

Στο στόχαστρο ο πληθωρισμός απληστίας

Για το ζήτημα του πληθωρισμού «απληστίας» έχει αναφερθεί διεξοδικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι όσο αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός και αίρονται σε επιμέρους εκφάνσεις του αιτίες που οδήγησαν στην αύξηση των τιμών, εκεί είναι που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρόκειται να τρέξουν με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες με τους ελέγχους να εντατικοποιούνται, ενώ πολύ μεγάλος βάρος πρόκειται να πέσει στις πολιτικές για την προστασία των καταναλωτών.