Το μήνυμα που έλαβαν το βράδυ της Πέμπτης από το 112 οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται κοντά στην αποξηραμένη από τη δεκαετία του 1960 λίμνη Κάρλα δεν άφηνε πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Το ύψος του νερού που έχει συσσωρευτεί από την υπερχείλιση του Πηνειού έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα και οι ίδιοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, καθώς, όπως φαίνεται, η απειλή για τη Θεσσαλία από την κακοκαιρία «Daniel» δεν έχει περάσει.

Οι κάτοικοι του Στεφανοβίκειου, του Σωτήριου, του Ριζόμυλου και των Καναλιών αλλά και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Σε επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία κοινοποιείται σε όλους τους αρμοδίους υπουργούς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου αναφέρει: «Στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σίγουρα κίνδυνος πλημμυρισμού των παρακάρλιων κοινοτήτων. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, ώστε να σταματήσει η εισροή του νερού από τον Πηνειό στη λίμνη Κάρλα. Έχουν, ήδη, πληγεί μεγάλες αγροτικές εκτάσεις. Ανησυχούμε ότι εάν συνεχίσει η ίδια ροή των υδάτων τις επόμενες ημέρες υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χωριά μας και ζητούμε να ενημερωθούμε άμεσα από ειδικούς επιστήμονες για την τρέχουσα κατάσταση και ποιες θα είναι οι επόμενες παρεμβάσεις. Ζητούμε άμεσα λύση. Καλούμε σε άμεση βοήθεια».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, επισήμανε ότι αν η στάθμη του νερού ανέβει άλλους 60 πόντους τότε θα αρχίσουν να πλημμυρίζουν χωριά της περιοχής, με πρώτο το Σωτήριο. «Ως Δήμος Κιλελέρ, σήμερα καταθέσαμε και επίσημα να δοθεί λύση από εξιδεικευμένους ανθρώπους, γιατί αυτό μπορούσε να κάνει ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα» τόνισε.