Σε μια μεγάλη αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα προχώρησε χθες ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαλάνης Λυγούρας Κώστας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρισας. Όπως τόνισε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο «το φράγμα που δώσατε εντολή να ανοίξουμε εκείνο το βράδυ είναι το φράγμα Γυρτώνης».

Πρόκειται για μια ανατροπή σε ένα κομβικό ζήτημα για την πορεία και την εξέλιξη των πλημμυρών καθώς, μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης 2 μέρες πριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, χαρακτήριζε ως fake news το γεγονός ότι ο ίδιος έδωσε τέτοια σχετική εντολή.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα την επικαιρότητα, καθώς το γκρέμισμα του φράγματος είχε ως αποτέλεσμα να πλημμύρισουν μεγάλες εκτάσεις γης και κατά συνέπεια, πολυάριθμες επιχειρήσεις και κατοικίες. Μάλιστα, ο κ. Καλογιάννης σε μία σειρά από δηλώσεις του στα ΜΜΕ, επέμενε να αρνείται πως είχε κάποια σχέση με το άνοιγμα του φράγματος.