Ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε στις 17:00 σχετικά με την εξέλιξη της πορείας της κρατικής αρωγής στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από πλημμύρες, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel. 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης μίλησαν ο γενικός γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης και ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης. 

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη οι αυτοψίες μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις 14.200 σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Ακόμα, επαναλέβε, ότι η διαδικασία των διασταυρώσεων πραγματοποιείται από αρμόδιες υπηρεσίες, όπως και η ΑΑΔΕ, προκειμένου να αποζημιωθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη. 

Επίσης, ενημέρωσε πως το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης θα συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον μέχρι τέλος του μήνα, ενώ οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για τυχόν απορίες και μέσω mail. Ο κ. Καμπούρης επεσήμανε ότι εξακολουθεί να είναι ενεργός ο τραπεζικός λογαριασμός, όπου μπορούν να κατατίθενται χρήματα από ιδιώτες για τους πληγέντες, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν έρχεται να υποκαταστήσει την κρατική αρωγή. Τέλος, υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας, παράγοντας βοήθεια και υποστήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Από πλευράς του, ο κ. Σερέτης είπε ότι καταμετρήθηκαν 1236 προσελεύσεις στα επείγοντα, εκ των οποίων οι 45 αφορούν λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος και 101 λοίμωξη του αναπνευστικού. Επιπλέον ενημέρωσε πως δηλώθηκε ένα κρούσμα από σαλμονέλα. Ακόμα, διευκρίνισε πως ορισμένες από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού πιθανώς να υφίστανται λόγω της έξαρσης κρουσμάτων από παραλλαγή του κορωνοϊού.

Ακόμα, όπως είπε, προγραμματίζονται νέες δράσεις που περιλαμβάνουν ενημέρωση και προσφορά εξοπλισμού προστασίας σχετικά με τον Δυτικό Νείλο. 

Δείτε την ενημέρωση