Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα φύγει από τη Λάρισα αν δεν βεβαιωθεί ότι οι κάτοικοι είναι υγιείς έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Εν τω μεταξύ τους 51 έφτασαν οι πολίτες που διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Άλλα 62 άτομα διαγνώστηκαν με λοίμωξη του αναπνευστικού, από τα 1.429 που εξετάστηκαν στις 26 δομές υγείας της περιοχής. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Άλλα τρία άτομα νοσηλεύτηκαν με γαστρεντερίτιδα και άλλα επτά με λοίμωξη του αναπνευστικού. Συνολικά νοσηλεύονται 12 άτομα με γαστρεντερίτιδα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο νοσοκομείο Λάρισας ελέγχονται δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης. Ο πρώτος έλεγχος ήταν αρνητικός. Για τα κουνούπια είπε ότι αύριο θα υπάρχουν αποτελέσματα από τις παγίδες ενώ ο έλεγχος για προνύμφες ήταν αρνητικός. 

Η κ. Αγαπηδάκη είπε ότι συνεχίζεται η διανομή εξοπλισμού προστασίας στους κατοίκους χωριών της Καρδίτσας, δηλαδή γαλότσες, μάσκες και γάντια, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να περιμένουν τα μηχανήματα και τα συνεργεία που θα συνδράμουν στον καθαρισμό από τις λάσπες. 

Τέλος, έκανε λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές αλλά έδωσε έμφαση σε θέματα δημόσιας υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγω από την περιοχή αν δεν βεβαιωθώ ότι όλοι είναι υγιείς».