Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην Αριστερά –φερόμενη ή μη– ότι δεν πτοείται ακόμα και όταν οι θέσεις της δεν συνάδουν με το εθνικό φρόνημα και δεν απηχούν τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών. Ωστόσο, η διαχρονική υποβοήθηση από την ιντελιγκέντσια, η οποία τη συντρέχει στα «δύσκολα», τη διευκολύνει ώστε να φορτώνει την ευθύνη των δικών της σφαλμάτων στην Κεντροδεξιά.

Η Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «χρεώνεται» στη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι δεν την ψήφισε!

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί δεν έφερε προς κύρωση τα Μνημόνια, καθιστώντας τον εμμέσως πλην σαφώς υπόλογο γιατί με δική του υπαιτιότητα η νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Σκοπίων παραβιάζει τη συμφωνία!

Η υποβοήθηση εν προκειμένω έγκειται στο ότι η αριστερή ιντελιγκέντσια παρουσιάζεται έως και νατοϊκότερη του ΝΑΤΟ ώστε να εμφανίσει μια κακή συμφωνία ως συμφέρουσα.

Και επιπλέον, κατά τη συνήθη πρακτική της, χαρακτηρίζει «ακροδεξιά» την απόρριψη της προκλητικής ρητορικής εκ μέρους της Βόρειας Μακεδονίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μας εκπλήσσει η ανεκδοτολογικού χαρακτήρα δήλωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για «συγγνώμη» εκ μέρους του πρωθυπουργού. Θα μας εξέπληττε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε συγγνώμη από τους Ελληνες.