Σκηνικά κομματικής τρομοκρατίας περιέγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Κληθείσα να τοποθετηθεί για την επίθεση που της έκανε ο Παύλος Πολάκης από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Σία Αναγνωστοπούλου είπε πως ό,τι προσπάθεια και να κάνει, βγαίνει ο Πολάκης και της κάνει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση. Σημείωσε ότι το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτο τοξικότητα, σε σημείο που βουλευτές και στελέχη φοβούνται να διαφωνήσουν με την ηγετική ομάδα, διότι εφόσον το κάνουν αρχίζουν οι επιθέσεις κάτω από την μέση και ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα από το οποίο μπορεί κάποιος να κάνει παραγωγική αντιπολίτευση, λέγοντας δια της πλαγίας ότι προτίθεται να αποχωρήσει.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση της κυρίας Αναγνωστοπούλου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη διαλύεται και κανένας δεν το βλέπει, ενώ από την συμπεριφορά της ηγετικής ομάδας φαντάζει σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Προφανώς και το βλέπουν όλοι, διότι προφανώς πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Δηλαδή, τι ακριβώς περίμεναν; Ότι τα «η άλλη φορά θα είναι αλλιώς» του Παύλου Πολάκη, αφορούσαν μονάχα το εξωτερικό του κόμματος; Η τοξικότητα και η εχθροπάθεια είναι γνώρισμα χαρακτήρος, δεν είναι κάτι το οποίο απευθύνεται μονάχα στους πολιτικούς αντιπάλους. Αλλά τώρα, είναι αργά για δάκρυα.

Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Φοίβος Κλαυδιανός: «Επειδή πολλοί λένε ότι στο τέλος κάποιος πρέπει να κάνει αντιπολίτευση σε μια πάρα, πάρα πολύ ισχυρή κυβέρνηση. Για εσάς, ο πιο παραγωγικός τρόπος για να γίνει αυτό, είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ ως έχει, ή με μια άλλη κομματική προοπτική;»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Θα πω πάρα πολύ ειλικρινά: με τον ΣΥΡΙΖΑ ως έχει, με αυτή την τοξικότητα, με τον φόβο μην διαφωνήσεις σε κάτι και αρχίσουν οι επιθέσεις κάτω απ' τη μέση, εκεί τα πράγματα γίνανε και γίνονται εκρηκτικά και πάρα πολύ δύσκολα. Έχει χαθεί αυτό το σημαντικό πράγμα που είχαμε πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Τσίπρα, ακόμη και όταν ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Άρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απάντηση, κυρία Αναγνωστοπούλου».

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η τοξικότητα δεν μπορούσε να κυριαρχήσει της συντροφικότητας, γιατί πάντα υπάρχει».

Νίκος Ελευθερόγλου: «Τι μπορεί να κάνει ο κύριος Κασσελάκης για να μαζευτεί αυτή η ιστορία και να μην φύγετε;»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Τα είχα πει πριν από την κεντρική επιτροπή και δημοσίως. Σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους».

Μαρία Αναστασοπούλου: «Τώρα είναι αργά, κυρία Αναγνωστοπούλου;»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Είναι πραγματικά - μπορούν να αποκατασταθούν σχέσεις εμπιστοσύνης; Μπορούνε να φύγουν όλα αυτά τα περί υπονομευτών, το ένα, το άλλο; Άνθρωποι που φεύγουν συνέχεια, φεύγουν απ' τον ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια στελέχη. Αυτό δεν γίνεται - δηλαδή για να κάνουμε αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση (sic), πρέπει να διαλυθεί αυτό το τοπίο της τοξικότητας».

Γιώργος Παπαδάκης: «Ή να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ή να διαλυθεί το τοπίο, ή να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σία Αναγνωστοπούλου: « Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το πνεύμα που έχει κυριαρχήσει, όλο αυτό το διάστημα, διαλύεται. Και κανένας δεν το βλέπει. Από την ηγετική ομάδα, είναι σαν να γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Δεν μπορώ να το καταλάβω αλλιώς».