Την πρόσφατη ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκης σχολίασε η Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης άφησε αιχμές για την Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας πως αν του έλεγε πως θέλει να βγει πρόεδρος του κόμματος, εκείνος θα έκανε πίσω. Από πλευράς της, η κα Αναγνωστοπούλου είπε χαρακτηριστικά πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να έχεις έλλειψη αριστερής ευφυΐας για να κάνεις μια τέτοια ανάρτηση»

«Θέλουμε να γίνει πράξη η σύγχρονη αριστερά. Ο αντίπαλός μας είναι δεξιά», εξήγησε. Εμείς δεν θα είμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε κ. Αναγνωστοπούλου, για την επόμενη μέρα από την αποχώρησή τους από το κόμμα, και πρόσθεσε: «Απέναντί μας θα είναι αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ασκεί».

Αναγνωστοπούλου: Δεν ήταν ο κ. Πολάκης που έδινε τον τόνο στα όργανα 

Σχετικά με την κόντρα της με τον Παύλο Πολάκη, η ανεξάρτηση, πλέον, βουλευτής ανέφερε: «Έγω δεν έχω προσωπικές αντιπαραθέσεις, έχω όμως πολιτικές διαφωνίες. (…) Δεν πρόκειται απέναντί μου να είναι πολύ αγαπημένοι συντροφοι με τους οποίους έχουμε πορευτεί χρόνια γιατί δεν ξέρω αν σε αυτό το όραμα που έχουμε – να στήσουμε ξανά αυτό τον αριστερό προοδευτικό χώρο – χρειάζονται όλες αυτές οι επιθέσεις, που κι εμένα μου φαίνονται θράσους και έλλειψης στοιχειώδους ευφυΐας. (…)».

«Μιλούσαμε πολύ στα όργανα. Αλλά δεν ήταν ο κύριος Πολάκης που έδινε τον τόνο. (…) Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι και χαρακτήρες και πολιτικές διαφωνίες και όλα αυτά. Το θέμα είναι ποιος δίνει τον τόνο. (…) Τον ΣΥΡΙΖΑ τον οικοδομήσαμε ως πληθυντική Αριστερά που απευθύνεται σε έναν ευρύ χώρο. Άρα οι διαφορετικές απόψεις είναι όχι μόνο ανεκτές αλλά γόνιμες. Και το είχαμε βάλει στο καταστατικό μας, είχαμε θεσμοθετήσει τη στάση. Το λέω και στον κύριο Κασσελάκη για να μη νομίζει ότι είμαστε χθεσινοί που βρήκαμε καρέκλες και καθίσαμε», πρόσθεσε.

«Το πιο πιθανό είναι ο επικαφαλής τη νέας Κοινοβουλυτικής Ομάδας να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης», τόνισε ακόμη η κυρία Αναγνωστοπούλου. «Ωστόσο, ένα κόμμα δεν φτιάχνεται με ένα κλικ του χεριού. Φτιάχνουμε κόμμα, έχει διεργασίες» κατέληξε.