Σε αυτή την δήλωση προχώρησε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά. Κληθείσα να τοποθετηθεί στις κατηγορίες για περί της αποστασίας, αναφορικά με την αποχώρηση μεγάλης ομάδας βουλευτών και στελεχών που έγινε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ, η Σία Άναγνωστοπούλου αποκάλεσε τις κατηγορίες ανιστόρητες ύβρεις. Είναι αρκετά αστείο να βλέπει κανείς, όλες εκείνες τις κατηγορίες και τις ύβρεις που ο ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευε αφειδώς εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, να εκτοξεύονται τώρα εναντίον των μελών που αποχώρησαν, με τους τελευταίους να ενοχλούνται. Έτσι είναι η ηθικώς πλεονεκτούσα ευαισθησία και αξιοπρέπεια: είναι πάντοτε «à la carte».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως η τοποθέτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου, αναφορικά με τον λόγο τον οποίο κατονόμασε ως κρίσιμο, την πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη να διεξάγει δημοψήφισμα για τις διαγραφές, αποκαλώντας το -άκουσον άκουσον- αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό! Δηλαδή το δημοψήφισμα που διεξήγαγε ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, προκειμένου να γλιτώσει τα μέτρα που περιγράφονταν στο περιβόητο «e-mail Χαρδούβελη» -και που τελικά έφερε 12 φορές περισσότερα μέτρα-, όπου οι πολίτες της χώρας κλήθηκαν να απαντήσουν εάν εγκρίνουν το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας από τη μια και της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από την άλλη, το οποίο περιεγράφηκε στα έγγραφα “Reforms for the completion of the Current Program and Beyond” και “Preliminary Debt sustainability analysis”, τι ακριβώς ήταν; Έπαιξαν δηλαδή την τύχη της χώρας στα ζάρια και το λένε με καμάρι μέχρι σήμερα, αλλά ξεσηκώθηκαν στο ενδεχόμενο να παίξουν στα ζάρια, τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Και δεν ντρέπονται καν να το πουν δημοσίως...

 

Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Παναγιώτης Στάθης: «Αισθάνεστε αποστάτρια, κυρία Αναγνωστοπούλου;»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Όχι βέβαια. Είναι ανιστόρητο, δεν το σχολιάζω, σε καμία περίπτωση. Και αυτό το βαριά διχαστικό κλίμα, εάν συνεχιστεί θα είναι κακό για την Αριστερά και για τους πάντες. Όσοι παίρνουν την ευθύνη να χρησιμοποιούν τέτοιες ύβρεις -γιατί αυτές είναι ύβρεις και ιστορικές ύβρεις- δεν θα τις σχολιάσω. Όταν αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα συνεχίζεται και κορυφώνεται στην κεντρική επιτροπή και με το δημοψήφισμα -γιατί μας λένε ότι δεν έχετε πολιτικούς λόγους-, ποιος, σε ποιο κόμμα -και δεν θα πω τι λέει ο κύριος Κασσελάκης, ο οποίος εκφέρει έναν πολιτικό λόγο που είναι άγνωστος σε εμάς, τα περί ΣΕΒ, για την ομιλία του στον ΣΕΒ- θα πω όμως αυτό που για εμένα είναι κρίσιμο και με έκανε να πάρω αποφάσεις: το δημοψήφισμα είναι αδιανόητο. Κομματικά, καταστατικά, δημοκρατικά, συνταγματικά. Και έρχεται η κεντρική επιτροπή, που αντί να μαζευτεί το πράγμα -η κεντρική επιτροπή είναι η βουλή του κόμματος- το κορυφώνει».