Ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να αναδειχθεί στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας επικοινωνιακά το Διαδίκτυο και τα σόσιαλ μίντια. Μόνο που, όπως φαίνεται, ενσωματώνεται πλήρως στη λογική των τρολ αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα με fake news και λαϊκισμό.

Υιοθετεί κάθε ανάρτηση των ανώνυμων τρολ. Ειδικά αυτών της υπόγας. Και τη μεταφέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή μετατρέποντας τα fake news σε αντιπολιτευτική τακτική. Η τελευταία του ανάρτηση αναφορικά με το ζευγάρι (που έχει και δύο μικρά παιδιά) το οποίο απέκτησε σπίτι μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» είναι η πλέον χαρακτηριστική.

Τα όσα έγραψαν τα τρολ της υπόγας έγιναν επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος υποστήριξε με ανάρτησή του και βίντεο δικό του ότι πρόκειται για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προκειμένου να εμφανιστούν ως απλοί πολίτες.

Έτσι εμφανίζεται να αναφέρει ότι είχαν συμμετάσχει σε άλλη εκδήλωση της κυβέρνησης όπου συμμετείχε ο πρωθυπουργός. Δεν κατάλαβε όμως ενώ γνωρίζει πως το εν λόγω ζευγάρι είχε συμμετάσχει σε εκδήλωση που αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το πρόγραμμα που έκανε χρήση. Καθώς και ότι ο πρωθυπουργός μετέβη στην κατοικία του ζευγαριού προκειμένου να δει πώς εξελίχθηκε η προσπάθειά του να αποκτήσει κατοικία μέσω της εφαρμογής του προγράμματος της κυβέρνησης.

Αυτό ίσως να είναι και το λιγότερο. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μετατρέψει τους λογαριασμούς του στο Διαδίκτυο σε μηχανισμό παραπληροφόρησης. Το απέδειξε κάνοντας χρήση fake news κατά την πολυήμερη παραμονή του στις ΗΠΑ καθώς και πριν από τις διακοπές του. Το επιβεβαιώνει με όσα πράττει και μετά την επιστροφή του.

Όμως δείχνει να αδυνατεί να κατανοήσει ότι το ίδιο επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Κυρίως μετά το 2019 χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αντιθέτως, τα fake news και ο λαϊκισμός οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,85% ενώ η συνέχισή τους δείχνουν δημοσκοπική κατάρρευση κατατάσσοντας το κόμμα στην τρίτη θέση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαιώνει την πλήρη απουσία προτάσεων ικανών να πείσουν τους πολίτες πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του αποτελεί μια εναλλακτική λύση. Στο πλαίσιο αυτό προσφεύγει στη γνωστή τακτική της καταστροφολογίας, της λάσπης και των προσωπικών –στο πρόσωπο του πρωθυπουργού– επιθέσεων.

Επιδιώκει ουσιαστικά να καλύψει τα εσωκομματικά του προβλήματα με τον… πολακισμό, γεγονός που αναδεικνύει και τους λόγους για τους οποίους έχει αναγορεύσει τον «αψύ Κρητικό» σε μέντορά του.