Πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη σε... αρνητικές ψήφους δείχνει δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Thetoc, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αδυνατεί να πείσει τους πολίτες και να εξακολουθεί να καταγράφει υψηλά αρνητικά ποσοστά στη εκτίμησή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτηση της δημοσκόπησης σε σχέση με την ικανοποίηση των πολιτών για την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη, το 70% απαντά «καθόλου». Την ίδια ώρα, χαμηλά είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, βλέποντας μπροστά του να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ως αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος- με 48.6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 45.5%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36.4%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 29.2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 26.2% και ο Αλέξης Χαρίτσης με 23%. Ακολουθεί ο ίδιος με 22.1%, μπροστά μόνον από τον Δημήτρη Νατσιό με 14% και τον Βασίλη Στίγκα με 7.8%

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης υπολείπεται σημαντικά στη δυνατότητα διαχείρισης όλων των κρίσιμων θεμάτων για τα οποία υπήρχε ερώτηση (εξωτερική πολιτική/ελληνοτουρκικές σχέσεις, διασφάλιση σταθερότητας και ανοδικής πορείας της χώρας, οικονομία/ανάπτυξη, μεταναστευτικό, εγκληματικότητα/παραβατικότητα, αναβάθμιση παιδείας, προβλήματα Ε.Σ.Υ, την ακρίβεια και τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων). Και παρότι ο Κυριάκος Μησοτάκης σημειώνει μεγάλες επιδόσεις στο εν λόγω κομμάτι της δημοσκόπησης, «χάνοντας» μόνο από τον «κανένα»ν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπου έχει την μικρότερη επίδοση με 33.4% έναντι 36.9% του «κανένα», ο Στέφανος Κασσελάκης δεν καρπώνεται καμία απώλεια. Οι επιδόσεις του κυμαίνονται από 7.5% στην εξωτερική πολιτική έως 16.9% στην στήριξη πιο ευάλωτων οικονομικά.

kataghrafi-5wuHE.JPG

Την ίδια ώρα, χαοτική είναι η διαφορά ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 7.8% και τον πρωθυπουργό 42.2 %. Στον χώρο του Κέντρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγεται από το 43.9% έναντι 5.7% του Στέφανου Κασσελάκη.

kataghrafi-ehXrP.JPG