Τι πιστεύει άραγε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα στελέχη της ΝΔ; Τι ακριβώς του έχουν πει εκεί στην Κουμουνδούρου; Διότι εμφανίζεται μπερδεμένος στις βιντεοαναρτήσεις του. Αυτές με τις οποίες «χαράσσει» πολιτική, είτε ακολουθώντας τα τρολ της υπόγας του ΣΥΡΙΖΑ είτε δίνοντας γραμμή…

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια βιντεοανάρτηση, με τη γνωστή σκηνική παρουσία, για να υποστηρίξει ότι ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιούν στελέχη για περιπτώσεις όπως αυτή της επίσκεψης στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας που έκανε χρήση του προγράμματος «Σπίτι μου».

Και τι δήθεν αποκαλύπτει; Ότι είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η τετραμελής οικογένεια –δεν ξεκαθαρίζει βέβαια αν αναφέρεται και στα δύο ανήλικα παιδάκια- που ουσιαστικά έχουν τον ρόλο κομπάρσου.

Και τι υποστηρίζει; Ότι είναι στελέχη που χρησιμοποιούνται ως «απλοί πολίτες». Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της ΝΔ είναι κάτι… άλλο. Δηλαδή ακόμη και στην περίπτωση που το ζευγάρι είναι στελέχη ή μέλη του κόμματος αυτό τους καθιστά κάτι διαφορετικό και όχι απλούς πολίτες.

Θα πει κανείς εδώ υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πως οι ψηφοφόροι που έδωσαν στη ΝΔ ποσοστό 41% είναι είτε παραπλανημένοι είτε εξαγορασμένοι. Δηλαδή ότι είναι άβουλα όντα, φοβισμένα μάλιστα, που δεν κατάλαβαν τι έκαναν, σε αυτό θα κολλούσαν;

Αυτό βέβαια είναι μια άλλη παράμετρος. Διότι κατά το σκεπτικό του Στέφανου Κασσελάκη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «απλοί πολίτες». Είναι κάτι άλλο. Απροσδιόριστο ίσως. Εκτός αν αυτό αφορά μόνο τα στελέχη της ΝΔ. Να τον έχουν πείσει στην Κουμουνδούρου πως τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης είναι κάτι διαφορετικό, κάτι ίσως εξωπραγματικό που κινεί τα νήματα. Ίσως να είναι αυτά υπεύθυνα για τους, κατά ΣΥΡΙΖΑ, παραπλανημένους πολίτες.

Ποιος ξέρει τι τελικά πιστεύουν εκει στην Κουμουνδούρου. Εκτός και αν οι απανωτές συντριπτικές ήττες και η αδυναμία αποδοχής των να έχει οδηγήσει σε άλλες σκέψεις όμοιες με αυτές όσων πιστεύουν σε… ψεκασμούς και άλλου είδους εξωγενείς παρεμβάσεις.