Τις μετακινήσεις κινητών εκτοξευτών πυραύλων στο Ιράν και τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων παρατήρησαν οι ΗΠΑ, κάτι που αποκαλύπτει ότι η Τεχεράνη βρίσκεται σε πολεμική προετοιμασία για να εξαπολύσει την προαναγγελθείσα επίθεσή της στο Ισραήλ. Αυτό δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη «Wall Street Journal». 

Το Ιράν έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι θα πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη. Το ίδιο έκανε και η Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη της, Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε μάλιστα ότι την Τρίτη εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με drones κατά στρατιωτικών στόχων στο βόρειο Ισραήλ, οι οποίες, σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι αντίποινα για τον θάνατο του Σουκρ. 

Σύμφωνα με έκθεση του Ερευνητικού Εκπαιδευτικού Κέντρου Alma, το Ιράν αναμένεται να χρησιμοποιήσει στην επίθεσή του, πέρα από drones, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ. Το Κέντρο εκτιμά ότι υπάρχουν 12 σημεία από τα οποία οι Φρουροί της Επανάστασης και ο ιρανικός στρατός μπορούν να εξαπολύσουν την επίθεσή τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Ταμπρίζ, η Κερμανσά, το Χοραμαμπάντ και το Ντεζφούλ. 

Οι εκτοξεύσεις των πυραύλων, σύμφωνα με το Alma, αναμένεται να γίνουν από κινητούς εκτοξευτές σε υπαίθρια σημεία που βρίσκονται δίπλα σε υπόγειες βάσεις. 

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της πολυεθνικής συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ φέρονται, σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο Kan News, να προετοιμάζονται να συνδράμουν το Ισραήλ ώστε να αποκρούσει την επίθεση. Προειδοποίησαν ωστόσο το Τελ Αβίβ να μην απαντήσει σκληρά, προκειμένου να αποτραπεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. «Μην το παρατραβήξετε» φέρεται να είπαν οι αξιωματούχοι στην ηγεσία του Ισραήλ. «Σκεφτείτε προσεκτικά προτού απαντήσετε με επίθεση. Ο στόχος, σε τελική ανάλυση, είναι να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος». 

Τον περασμένο Απρίλιο το μπαράζ πυραύλων και drones που εξαπέλυσε το Ιράν αναχαιτίστηκε από έναν συνασπισμό που φέρεται να περιελάμβανε εκτός από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. Σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο δυτικοί διπλωμάτες θεωρούν ότι ο ίδιος συνασπισμός μπορεί να αναλάβει εκ νέου δράση για την αποτροπή της ιρανικής επίθεσης.