Επίθεση με drones στο Βόρειο Ισραήλ, εξαπέλυσε την Τρίτη η Χεζμπολάχ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα, ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στέλεχος της Χεζμπολάχ δήλωσε πως τα drones είχαν στόχο το αρχηγείο της ταξιαρχίας Γκολάνι και ήταν η απάντηση της οργάνωσης στη χθεσινοβραδινή δολοφονία ενός διοικητή της ειδικής μονάδας Radwan. Χθες, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι δολοφόνησαν τον Αλί Τζαουάντ, διοικητή της Radwan, σε επίθεση από αέρος σε χωριό στον νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η επίθεση εναντίον του Τζαουάντ αποτελεί «σημαντική ζημιά στην ικανότητα της Χεζμπολάχ να προωθεί και να διεξάγει τρομοκρατικές επιχειρήσεις από τον νότιο Λίβανο εναντίον των ισραηλινών μετόπισθεν στα βόρεια σύνορα».

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σειρά εχθρικών drones εντοπίστηκαν να εισέρχονται από τον Λίβανο και ένα εξ αυτών αναχαιτίστηκε. Δήλωσε ότι αρκετοί άμαχοι τραυματίστηκαν στην παράκτια πόλη Ναχαρίγια. Σε εικόνες που μετέδωσε το Reuters φαίνεται να έχει σχηματιστεί κρατήρας κοντά σε στάση λεωφορείου σε κεντρικό οδικό άξονα έξω από την πόλη.

Πηγή της Χεζμπολάχ είπε στο Reuters ότι η επίθεση δεν ήταν τα αντίποινα που έχουν προαναγγελθεί για τη δολοφονία του διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.

Στο μεταξύ, ο εκδότης της λιβανέζικης εφημερίδας Al-Akhbar, που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η τιμωρία έρχεται» στο οποίο έγραψε ότι στόχος «μπορεί να είναι το ίδιο το Τελ Αβίβ» και ότι η οργάνωση θα επιδιώξει να βλάψει «το όργανο που έλαβε την απόφαση να σκοτώσει τον Φουάντ Σουκρ και όσους συμμετείχαν στην επίθεση». Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να πληγούν και πολίτες.  

Ο αρθρογράφος υποστήριξε ότι στην ισραηλινή επίθεση στην Υεμένη, «ο εχθρός χτύπησε σκόπιμα σε μια πολιτική εγκατάσταση στο λιμάνι της Χοντέιντα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα σκοτώνονταν ή θα τραυματίζονταν πολίτες, και ήταν υπερήφανος για την πραγματοποίηση μιας στρατιωτικής επιχείρησης υψηλής ποιότητας, όπως τη χαρακτήρισε». Πρόσθεσε ότι είναι ασφαλές να στοιχηματίσει κανείς πως η απάντηση της Χεζμπολάχ «θα βλάψει βασικές εγκαταστάσεις του εχθρού, είτε πρόκειται για πολίτες είτε για στρατιωτικούς. Δεν έχει σημασία αν η απάντηση έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο στρατιωτών ή εποίκων».