Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Ρωμανός, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για τη σκευωρία Novartis. Υπενθυμίζεται ότι το Πρώτο Θέμα αποκάλυψε ότι τόσο οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, όσο και ο δικηγόρος τους έλαβαν 56 εκατομμύρια για να καταθέσουν ανώνυμα κατά πολιτικών, καταθέσεις δίχως στοιχεία, για τα οποία αποφάνθηκε η δικαιοσύνη ότι δεν ισχύουν. Ο Νίκος Ρωμανός θυμήθηκε την έκφραση του τότε υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος τότε μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, δίχως υποτίθεται να έχει γνώση της δικογραφίας και παραφράζοντας την δήλωση του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τον κύριο Παπαγγελόπουλο που μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο ελληνικό κράτος, εδώ έχουμε να κάνουμε πράγματι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, αλλά από την ανάποδη, με τη μεγαλύτερη σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ότι το νομικό πλαίσιο και τότε και τώρα απαγορεύει να οριστεί κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας, εφόσον έχει προσωπικό όφελος από την υπόθεση. Και πράγματι αποδεικνύεται ότι με τα εκατομμύρια που έλαβαν οι μάρτυρες αλλά και ο δικηγόρος τους και για τα οποία δεν γνωρίζαμε τίποτα, οι μάρτυρες είχαν προσωπικό όφελος, επομένως τα ανωτέρω πρόσωπα δεν εντάσσονται στο καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων. Έτσι, καταλήγει, ο Νίκος Ρωμανός: «Άρα ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες να αποφασιστεί αν θα βγουν οι κουκούλες (...) Η οποία απόφαση φυσικά εναπόκειται στη Δικαιοσύνη. Επιπλέον τονίζει ότι παράλληλα θα πρέπει να εξεταστούν και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και οι σχετικές καταγγελίες για το παραδικαστικό κύκλωμα επί ημερών του: «Και να δούμε και τι σύνδεση έχει όλη αυτή η υπόθεση με το παραυπουργείο Δικαιοσύνης τότε, το οποίο έχει καταγγελθεί από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι βαλίτσες πηγαινοερχόταν τελικά για τους μάρτυρες


Επιπλέον ο Νίκος Ρωμανός σχολίασε πολύ εύστοχα τις τότε καταγγελίες για δήθεν βαλίτσες με χρήματα σε πολιτικούς αντιπάλους, καθώς οι βαλίτσες με χρήματα μάλλον ήταν για τους μάρτυρες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι οι υποτιθέμενες βαλίτσες που κάποιοι εμπνέονταν και κατήγγειλαν, μάλλον έκαναν βόλτες μεταξύ τους. (...) Ο γνωστός δικηγόρος των μαρτύρων, βάσει των αποκαλύψεων, πήρε 30 εκατομμύρια, ο κύριος Σαράκης και άλλες με μερικά δεκάδες εκατομμύρια έκαναν βόλτα μεταξύ των προστατευόμενων μαρτύρων». 

Η συζήτηση για τη σκευωρία Novartis φαίνεται πως έχει ανάψει για τα καλά μετά και τις νέες αποκαλύψεις, καθώς ήδη η κυβέρνηση σηκώνει ψηλά το θέμα και πολλά πολιτικά πρόσωπα όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητούν επίσημα να βγουν οι κουκούλες από τους μάρτυρες. Και πράγματι οι αποκαλύψεις αυτές είναι καταλυτικές καθώς είναι ολοφάνερο ότι οι δήθεν μάρτυρες δεν εμπίπτουν στο σχετική νομοθεσία καθώς είχαν προσωπικό όφελος να προχωρήσουν σε καταγγελίες που όχι μόνο αποδείχθηκαν ψευδείς αλλά είχαν ως στόχο να χτυπήσουν πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για ευνόητους λόγους. Κάποιοι σίγουρα έχουν χάσει τον ύπνο τους.