Η νέα αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» σχετικά με τη σκευωρία Novartis εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής αποσταθεροποίησης που επιχείρησε στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προ του 2019, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές και να παραμείνει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για ένα πολιτικό πραξικόπημα που μόνο ένα απολυταρχικό καθεστώς θα μπορούσε να υλοποιήσει, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για πολιτικές διώξεις με κατασκευασμένα στοιχεία εις βάρος πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης. Και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, ο λαλίστατος Στέφανος Κασσελάκης σιωπά ενώ το κόμμα του βγάζει καθυστερημένα μια ανακοίνωση, η οποία επιχειρεί να μπερδέψει περαιτέρω τους πολίτες. 

Αν κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην υπόθεση Novartis, θα θυμηθούμε πολλά, ωστόσο το πιο σοκαριστικό ήταν η ωμή παρέμβαση της τότε κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Όλοι θυμόμαστε τις πύρινες αναρτήσεις Πολάκη που προεξοφλούσαν καταδίκες και φυλακές. Όλοι θυμόμαστε τον τότε υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να μιλά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης ενώ υποτίθεται ότι δεν μπορούσε να έχει γνώση της δικογραφίας. Όλοι θυμόμαστε τον Νίκο Κοτζιά να δηλώνει ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους, καταστρατηγώντας το συνταγματικό δικαίωμα του τεκμηρίου αθωότητας αλλά και κάθε έννοια λογικής. Όλοι θυμόμαστε την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, να καταγγέλλει στο δικαστήριο πολιτικές παρεμβάσεις από την τότε κυβέρνηση προκειμένου να φυλακιστούν πολιτικά πρόσωπα. Τον τότε υπουργό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Σταύρο Κοντονή, να μιλά για παραδικαστικό κύκλωμα που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ. 

Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη. Όπως οι καταγγελίες του Μανιαδάκη αλλά και του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη ήθελε να ασκήσει διώξεις δίχως επαρκή στοιχεία ενώ είχε πει στους μάρτυρες να μην ανησυχούν διότι οι κατηγορούμενοι πολιτικοί δεν θα εκλεγούν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά κυβέρνηση! Όπως επίσης η αποκάλυψη του Αγγελή ότι εξαφανίστηκε από τη δικογραφία το έγγραφο του FBI που έλεγε ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών, παρά μόνο ιατρών. Όπως η δημοσιογράφος που έκανε καριέρα με το να λέει σχεδόν καθημερινά ότι έρχονται συλλήψεις για τη Novartis και τελικά βρέθηκε όλως τυχαίως να αναλαμβάνει πόστο στην Ευρωβουλή στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και τα γνωστά «αποκαλυπτικά» φιλοσυριζαϊκά μέσα ενημέρωσης που όχι μόνο προεξοφλούσαν φυλακίσεις, αλλά έκαναν καθημερινά πρωτοσέλιδα με σωρεία fake news για να τονώσουν δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλες σχεδόν οι καταθέσεις έδειχναν πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις σε μάρτυρες και εισαγγελείς να διωχθούν πολιτικοί αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης. 

Και ο ΣΥΡΙΖΑ περί άλλα τυρβάζει 

Και τώρα αποκαλύπτεται ότι οι τότε κουκουλοφόροι μάρτυρες είχαν τεράστιο οικονομικό όφελος στο να καταγγείλουν, έστω και χωρίς στοιχεία, χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια, τα οποία δεν δηλώθηκαν στις ελληνικές αρχές, ώστε να μπορούν να λάβουν τον χαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων και φυσικά για να μην πληγεί η όποια εγκυρότητά τους. Χρήματα πήρε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος έκανε και πολιτική καριέρα. Ο δε ένας μάρτυρας έχει καταδικαστεί για απάτη ενώ μετά την απαλλαγή τους όλα τα πολιτικά πρόσωπα ζητούν δικαίωση με την αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων, ώστε να ασκήσουν τις σχετικές διώξεις εις βάρος τους για τις συκοφαντίες. Ωστόσο η χώρα ήταν ένα βήμα πριν αλωθεί από το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η φυλάκιση έστω και ενός πολιτικού, ακόμα και αν αθωωνόταν τελικά, ίσως σηματοδοτούσε νέα εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία της χώρας το 2019 και την εγκαθίδρυση της αριστερής διαπλοκής. 

Και τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά σήμερα; τίποτα. Η ανακοίνωση που έβγαλε ουσιαστικά προσπαθεί να ακυρώσει την ελληνική Δικαιοσύνη, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ βρήκαν τους μάρτυρες αξιόπιστους. Αναφέρει ακόμα και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis με τις ΗΠΑ, για τον οποίο ωστόσο παραλείπει να αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δέχθηκαν ότι το σκάνδαλο αφορούσε αποκλειστικά χρηματισμό των επαγγελματιών υγείας και όχι χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Επιπλέον, επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αντώνη Σαμαρά και τα λοιπά πολιτικά πρόσωπα επειδή θέλουν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους και να μάθουν ποιοι τους κατηγορούν αδίκως, όπως αποφάνθηκαν όλες οι αρχές, είτε εδώ είτε στις ΗΠΑ. Και αφού η μακροσκελής ανακοίνωση περιέχει ένα σωρό προτάσεις, χωρίς να λέει απολύτως τίποτα, καταλήγει στο κλασικό, ότι όλα αυτά γίνονται για να μη θυμούνται οι πολίτες την ακρίβεια και είναι η προσπάθεια διαφόρων κέντρων να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Λες και δεν έχουν διαλύσει από μόνοι τους το μαγαζί. Έτσι έκανε κάθε φορά ο συνασπισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς: όταν έπρεπε να μιλήσει σοβαρά, επέλεγε πάντα τη γελοιοποίηση. Τι κάνεις, ΣΥΡΙΖΑ; κουκιά σπέρνω. ‘Οπως πάντα.