Εξαιρετικά καυστικός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης για την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες της σκευωρίας Novartis, των οποίων οι καταθέσεις αποδείχθηκαν ψευδείς, έλαβαν αμοιβή 56 εκατομμύρια από τις ΗΠΑ. Σε μια ανάρτηση-κόλαφος ο υπουργός Υγείας αναφέρει οι μάρτυρες αυτοί έλεγαν ότι καταθέτουν δήθεν επειδή είναι τίμιοι και δεν μπορούν τη διαφθορά ενώ την ίδια ώρα λάμβαναν τεράστια ποσά από τις αμερικανικές αρχές για να κάνουν ψευδείς αποκαλύψεις. Άλλωστε ο ένας μάρτυρας έχει καταδικαστεί ήδη για απάτη σε άλλη υπόθεση ενώ οι μάρτυρες αυτοί άλλα κατέθεσαν επώνυμα και άλλα με την... κουκούλα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει με έμφαση ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη μη άρση του καθεστώτος προστασίας και όπως υποστηρίζει το μείζον πλέον είναι να μάθουμε ποιοι τους έβαλαν να κάνουν τις ψευδείς καταγγελίες. Πράγματι, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν θα πρέπει να έχουν κανένα οικονομικό όφελος, ωστόσο αποδεικνύεται ότι έλαβαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό και μάλιστα για πληροφορίες που αποδείχθηκαν ψευδείς ενώ δεν έφεραν καμία άλλη απόδειξη, πέρα των αμφιλεγόμενων καταθέσεών τους. Σημειώνεται ότι πέρα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, επίσημο αίτημα για να αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες έκαναν τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η αποκάλυψη

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος», οι κουκουλοφόροι μάρτυρες της Novartis έλαβαν συνολικά 56 εκατομμύρια από τις ΗΠΑ, προκειμένου να καταθέσουν, κάτι το οποίο αντιβαίνει την ελληνική νομοθεσία για το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων ενώ ούτε οι ελληνικές ούτε οι αμερικανικές αρχές βρήκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για όσους κατηγορούσαν στις καταθέσεις τους. Πολύ περισσότερο δε όταν αποδεικνύεται ότι τα πρόσωπα αυτά κατέθεσαν διαφορετικά πράγματα ως επώνυμοι και διαφορετικά ως ανώνυμοι μάρτυρες, μετά την πληρωμή εκατομμυρίων. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο δικηγόρος των μαρτύρων έλαβε 30 εκατομμύρια ενώ οι μάρτυρες μοιράστηκαν άλλα 26 εκατομμύρια, κάτι το οποίο δεν γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές.

Η σκευωρία Novartis λαμβάνει έτσι νέα διάσταση, καθώς υπενθυμίζει ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε εναγωνίως να καταδικάσει πολιτικούς της αντιπάλους το 2019, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές. Μάλιστα ο τότε υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν αποδείχθηκε δικαστικά, αλλά πολλά πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δικαστικοί μιλούσαν για παρεμβάσεις στελεχών της τότε κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, με στόχο να αμαυρώσουν πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη: