Εχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε κατάπληκτοι για τη σκευωρία της Novartis ότι αυτή η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους. Τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αυτής της περίπτωσης τις μάθαμε όλοι προϊόντος του χρόνου. Μία μόνο παράμετρος, ωστόσο απολύτως κομβική, μένει να αποκαλυφθεί για να κλείσει για την πατρίδα μας το μαύρο κεφάλαιο Novartis, με την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά.

Τι γνωρίζουμε, λοιπόν, και τι μένει ακόμη στο σκοτάδι; Γνωρίζουμε όλοι ότι κατηγορήθηκαν αδίκως δέκα πολιτικά πρόσωπα, γνωρίζουμε όλοι ότι για τα εννέα από αυτά τα πρόσωπα οι κατηγορίες αρχειοθετήθηκαν και σε ό,τι με αφορά απαλλάχτηκα με ομόφωνο αμετάκλητο βούλευμα Δικαστικού Συμβουλίου. Γνωρίζουμε επίσης ότι ολόκληρη αυτή η βδελυρή υπόθεση βασίστηκε αποκλειστικά στις ψευδομαρτυρίες τριών κουκουλοφόρων μαρτύρων που η επίσημη ονομασία τους είναι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Κι εδώ εντοπίζεται εκείνο που ακόμη δεν γνωρίζουμε. Απίστευτο και όμως αληθινό!

Κατηγορήθηκαν δέκα αθώοι άνθρωποι. Επιχειρήθηκε να θιγεί ανεπανόρθωτα η προσωπική τους τιμή και η πολιτική τους υπόληψη. Αποδείχτηκε περίτρανα η αθωότητά τους και όμως εκείνοι που ψευδομαρτύρησαν και μάλιστα έχοντας πάρει αμοιβή, όπως συναφώς προκύπτει από τις τελευταίες αποκαλύψεις στη Βουλή, παραμένουν ακόμη, άκουσον άκουσον, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Ποιο ακριβώς συμφέρον και μάλιστα δημόσιο προστατεύουν; Αυτό δεν προσκρούει απλώς στην έννοια της κοινής λογικής, προσκρούει πρώτον και κύριον στην έννοια του Κράτους Δικαίου. Αυτό δεν είναι αστείο ούτε αμελητέο. Είναι το άπαν για μια αστική δημοκρατία. Αλίμονο εάν η χώρα μας γυρίσει πίσω σε μελανές εποχές!

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ούτε πρέπει ούτε έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε αυτήν την παράμετρο σε εκκρεμότητα γιατί δεν αφορά μόνο προσωπα. Αποτέλεσε από την αρχή και παραμένει ζήτημα Δημοκρατίας. Για όλους αυτούς τους λόγους κατέθεσα αίτηση προς τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, την οποία κοινοποίησα και στην πρόεδρο και
την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να αρθεί η προστασία, να αποκαλυφθεί η ταυτότητα εκείνων που έδωσαν πρόδηλα και αποδεδειγμένα ψεύτικες καταθέσεις και επιτέλους να συντελεστεί η τελική κάθαρση της σκευωρίας Novartis.

Μέχρι να γίνει αυτό, ο καθένας από τη θέση που έχει οφείλει να αγωνίζεται για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Και μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια θα μετρηθούμε. Ποιοι πραγματικά νοιαζόμαστε, αγωνιούμε, αγωνιζόμαστε και τελικά με πράξεις και με λόγια υπερασπιζόμαστε το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα και ποιοι απλώς σηκώνουν σκόνη στη θεωρία, αλλά στην πράξη μένουν άλαλοι και άπραγοι αφήνοντας εγκλήματα εναντίον αθώων και εναντίον της Δημοκρατίας ατιμώρητα. Προσωπικά θα πάω μέχρι τέλους. Είναι για μένα ζήτημα ακριβής τιμής.