λεφτιστής (ο) 1. φορέας ή οπαδός πολιτικής ιδεολογίας σύμφωνα με την οποία η μόνη λύση για κάθε πρόβλημα είναι η αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό «ο Δημήτρης είναι φανατικός λεφτιστής, πιστεύει ότι όλα λύνονται με περισσότερα λεφτά» 2. αριστερός «στα αγγλικά o αριστερός είναι leftist από το left και στην Ελλάδα λεφτιστής από τα λεφτά των άλλων που θέλει να ξοδέψει, αλλά η ουσία σε όλες τις γλώσσες είναι η ίδια»  

Τελικά η λύση για τις πυρκαγιές είναι εξαιρετικά απλή και την αποκάλυψε ο σύντροφος Κουτσούμπας. «Το ζήτημα είναι χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για ενίσχυση όλων των πυροσβεστικών μέσων» είπε ο λεφτιστής πολιτικός με την άνεση του ανθρώπου που δεν έχει τον παραμικρό σεβασμό στους φορολογούμενους και τα χρήματά τους. Ούτε αξιολόγηση προσωπικού, ούτε αναθεώρηση σχεδιασμού, ούτε μελέτες που να δείχνουν πώς θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση των υφιστάμενων κονδυλίων, ούτε (αλίμονο) απαίτηση για αποτελεσματική πρόληψη μέσω πραγματικών τιμωριών που θα κάνουν τα αντικοινωνικά χεράκια που θέλουν να παίξουν με τη φωτιά να τρέμουν από τον φόβο τους. Μόνο ακόμα μεγαλύτερη γαλαντομία με τα λεφτά των άλλων. Και φυσικά προσλήψεις. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι όσο περισσότεροι οι δημόσιοι υπάλληλοι τόσο καλύτερες οι υπηρεσίες. Δεν θυμάστε, ας πούμε, πόσο καλά ήταν τα πράγματα στην ΕΣΣΔ, εκεί όπου όλοι είχαν προσληφθεί στο Δημόσιο;

Υπενθύμιση

Θέλω να κάνω μια υπενθύμιση που δεν ισχύει για όλους, αλλά σίγουρα αφορά αρκετούς από τους συμπολίτες που οργισμένοι αναρωτιούνται «πού είναι το κράτος». Ε, λοιπόν, το κράτος είναι εκεί που απαιτείτε να είναι όλον τον υπόλοιπο χρόνο προκειμένου να μπορείτε ανενόχλητοι να κάνετε τις «δουλίτσες» σας.  

Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί

Ξέρετε πόσο είναι το πρόστιμο για ένα αντικοινωνικό ζευγάρι που εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και με τον δείκτη κινδύνου στο 5 αποφασίζει να γιορτάσει τον γάμο του με πυροτεχνήματα; 300 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι οι αντικοινωνικοί συμπολίτες μπορούν άνετα να προσθέτουν στον υπολογισμό των εξόδων του γάμου ένα τοσοδά κομμάτι για το πρόστιμο και να επιδεικνύουν ανενόχλητοι την εγκληματική πυρομανία τους.

Συνηθισμένο

Η υπόθεση με τον θάνατο του Πριγκόζιν δεν κρύβει καμία έκπληξη για όποιον βλέπει σινεμά. Οπως έχουμε δει σε όλες τις σχετικές ταινίες, ο βίαιος θάνατος είναι η συνήθης κατάληξη κάθε στελέχους της Μαφίας, ειδικά εκείνων των στελεχών που έχουν την απερισκεψία να προκαλέσουν τον αρχηγό της φαμίλιας.