ταυτότητα (η) 1. κάρτα η οποία εκδίδεται από κρατική αρχή και αποδεικνύει τα στοιχεία που δηλώνει ο κάτοχός της «επειδή ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ενήλικος και ποιος όχι, καλύτερα να ζητάς ταυτότητα» 2. διαβολικό αντικείμενο, εργαλείο του Σατανά «όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο δωμάτιο αντίκρισαν μια μεγάλη πεντάλφα, μισολιωμένα κεριά, αλυσίδες, ένα κεφάλι τράγου και άλλες ταυτότητες» 3. πεποίθηση η οποία προδίδει σοβαρό πενυματικό και ψυχολογικό πρόβλημα «δεν είμαι ψυχίατρος, οπότε τσιπάκια στα εμβόλια, εμπρησμούς για ανεμογεννήτριες και άλλες τέτοιες ταυτότητες κρατήστε τις για τον εαυτό σας». 

Το ότι υπάρχουν συμπολίτες που πιστεύουν ανοησίες που ξεκινούν από τους ψεκασμούς και καταλήγουν στα «σατανικά τσιπάκια γεωεντοπισμού» στις νέες ταυτότητες δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Κάθε κοινωνία έχει τα πνευματικώς και ψυχολογικώς αδύναμα μέλη της. Δεν μου κάνει εντύπωση ούτε ότι τέτοιες ανοησίες ακούγονται και στη Βουλή. Οι συγκεκριμένοι συμπολίτες λογικό είναι να θέλουν να εκπροσωπούνται από κάποιους που τους ταιριάζουν. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η φοβική αντιμετώπιση αυτών των συμπολιτών από την πολιτεία και τους εκπροσώπους της. Δεν μπορεί, ας πούμε, υπουργός να λέει ότι «όλες οι ευαισθησίες είναι σεβαστές» την ώρα που οι πετροβολημένοι στο κεφάλι δημιουργούν πρόβλημα στα αστυνομικά τμήματα όπου συρρέουν για να βγάλουν ταυτότητες προκειμένου να αποφύγουν αυτές που θα δίνονται από τον Σεπτέμβριο. Κάποιες ευαισθησίες όχι μόνο δεν είναι σεβαστές αλλά οφείλει η πολιτεία να προστατεύει την κοινωνία από αυτούς που τις έχουν. 

Στα σβέλτα 

Σε κάθε περίπτωση, μια σοβαρή πολιτεία θα όριζε ένα μικρό χρονικό διάστημα (όσο το δυνατόν πιο μικρό) στο οποίο οι πολίτες θα ήταν υποχρεωμένοι να προμηθευτούν τις νέες ταυτότητες, θα καταργούσε τις παλιές και θα αγνοούσε εντελώς τις διαμαρτυρίες εκείνων που είτε έχουν ανάγκη βοήθειας είτε εκμεταλλεύονται όσους έχουν ανάγκη βοήθειας. 

Τελικά έπεσαν στην παγίδα 

Το πιο αστείο είναι ότι οι ταυτότητες τις οποίες σπεύδουν να βγάλουν οι εύπιστοι συμπολίτες είναι αυτές εναντίον των οποίων ο μακαριστός Χριστόδουλος οργάνωνε λαοσυνάξεις (και ο Κωνσταντίνος ο Εργατικός υπέγραφε). Πρόκειται δηλαδή για επίσης σατανικά αντικείμενα, πράγμα που με κάνει να συμπεραίνω ότι οι εν λόγω συμπολίτες δεν είναι χριστιανοί, αλλά παλαιοσατανιστές που απλώς απορρίπτουν τους νεωτερισμούς του Εξαποδώ. 

Ρίχνει απειλές 

«Θα τελειώσουμε με την Ουκρανία και μετά θα πάμε σε χώρες που βεβηλώνουν το ιερό μας βιβλίο, το Κοράνι» δήλωσε -και μάλιστα με καμάρι- ο πολέμαρχος του προέδρου Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, πιθανότατα για να δικαιώσει τους συμπολίτες εκείνους που σε κάθε ευκαιρία φωνάζουν «Ελλάς-Ρωσία-Ορθοδοξία».