Τρέχουν να προλάβουν το... τσιπάκι οι διάφοροι «ψεκασμένοι» οι οποίοι εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές στα αστυνομικά τμήματα για να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους και να αποφύγουν αυτές του νέου τύπου που αναμένονται από Σεπτέμβρη.

Τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και σε επαρχιακές πόλεις, θύματα θεωριών συνωμοσίας που διακινούνται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνονται από νωρίς έξω από αστυνομικά τμήματα ώστε να αποφύγουν τις νέες ταυτότητες που θεωρούν ότι θα έχουν τσιπάκι και θα τους εντοπίζει αν πάσα στιγμή.

Χαρακτηριστική του παραλογισμού είναι η κατάσταση στο αστυνομικό τμήμα Πατρών, όπου πάνω από 50 άτομα σχημάτιζαν ουρά το πρωί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν άδεια, και παρά πολύς κόσμος, είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, ή άλλων προκαταλήψεων, έρχεται για να βγάλει ταυτότητες για να αποφύγει την έκδοση νέων, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχει σύστημα εντοπισμού ή οτιδήποτε άλλο».

Τις τελευταίες εβδομάδες συμβαίνει αυτό, εξήγησε ο κ. Τσίτσικας, καθώς όλη τη νύχτα στην Πάτρα ήταν 30 με 40 άτομα στην αστυνομική διεύθυνση, από τις 12 με 1 το βράδυ, πήραν καρέκλες και κάθονται για να πάρουν σειρά. «Το βράδυ είχαμε και διαπληκτισμούς, για το ποιος είναι πρώτος, υπάρχει ένταση, σε λίγο θα έχει και αύξηση της θερμοκρασίας».

«Οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν για ένα θέμα που έχει πάρει υπερβολική διάσταση, μιλάμε απλώς για εναρμόνιση των ελληνικών ταυτοτήτων με τις ευρωπαϊκές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη να βγάλουν ταυτότητα γιατί τις έχουν χάσει και δυσκολεύονται», εξήγησε ο αστυνομικός.